Foto: Susanne Secher.

Foto: Susanne Secher.

GALLERI:

Kong Vinter kom til Skanderborg

Vejrguderne sendte en tyk snedyne ned over landet i denne uge. Men selvom de hvide landskaber og sneklædte tinder pryder billedet, skal indkørsel, veje og fortove ryddes, så ingen falder i driverne og kommer uheldigt til skade

Af
Fotos: Susanne Secher

Intet kan få legebarnet frem hos både store og små som et blødt tæppe af nyfalden sne. Men vintervejret er ikke kun ren fornøjelse, for sneen skal nemlig ryddes de steder, hvor den kan være til fare for fodgængere og forbipasserende.
En grundejer, hvis hus grænser op til offentlig eller privat vej, skal rydde fortov, stier og veje, der grænser op til matriklen. Det kan koste en bøde, hvis sneen ikke er ryddet, og en person falder og kommer til skade i snedriverne foran huset. Sneen skal fjernes umiddelbart efter, den er faldet. Sker det ikke, har kommunen ret til at fjerne sneen på husejerens regning. Når sneen er fjernet, skal der spredes salt, sand eller grus, så fortovet er farbart. Husk også at postbud, skortensfejer og avisbud skal have ordentlige arbejdsvilkår. Ryd derfor omkring og op til skraldespand, postkasse og hoveddør. Kilde: Lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje.
Se flere smukke stemningsfotos fra sneen ved at klikke på billedegalleriet nederst.

Related content

Publiceret 18 December 2009 10:00