Skoleelevers fremtid faldt på plads

For børn Fra Voerladegård Skole og Ejer Baunehøj Skolen hedder overbygningsskolen fra 2011 ikke længere Morten Børup Skolen, som i stedet skal huse børn fra Skanderborg Bakker

Af
Af Susanne Secher

På onsdagens byrådsmøde skulle politikerne tage stilling til ændringer af skolestruktur og skoledistrikter i kommunen. En opbremsning i kommunens børnetal gør, at der i stedet for bygning af nye skoler, skal ske distriktsændringer i hele kommunen for at få puslepillet til at gå op. Det blev dog skolerne i selve Skanderborg By, som tiltrak sig opmærksomheden i byrådssalen. Her handler ændringen om, hvor skoleelever fra Skanderborg Bakker skal gå i skole, og hvor elever fra de to landsbyskoler, Voerladegård Skole og Ejer Baunehøj Skolen fremover skal gå i syvende klasse. Forslaget fra et flertal i Familieudvalget var, at landsbybørnene skal flyttes fra den nuværende overbygning på Morten Børup Skolen til Niels Ebbesens Skolen, mens børnene fra Bakkerne skal gå på Morten Børup Skolen. Forslaget har været i offentlig høring, som har afstedkommet adskillige høringssvar fra de berørte skolebestyrelser, og der var også enkelte kommentarer til forslaget i byrådssalen. ""Bakkerne burde naturligt høre til Niels Ebbesens Skolen. Afstanden er kortere, og sikkerheden er langt bedre, når omfartsvejen kommer. Hvis børnene fra Skanderborg Bakker skal fragtes ned i byen, bliver det i forældrenes biler, og det skaber kaos i morgentrafikken. Samtidig ville man så kunne opfylde ønskerne fra Ejer Baunehøj Skolen og Voerladegård Skole, som ønsker at fastholde Morten Børup Skolen som overbygningsskole, og rebussen ville gå op," sagde Ole Juhl Jeppesen (F), mens Lars Lindencrone Lavridsen (A)stillede sig undrede over, at man ikke havde lyttet til ønskerne i høringssvarene. "Når tre skolebestyrelser (Ejer Baunehøj, Voerladegård og Morten Børup) alle ønsker at fortsætte samarbejdet, synes jeg ikke, at løsningen er smart. Det kan i værste fald splitte søskende ad, men så må man jo håbe på ledige pladser i det frie skolevalg," sagde han.

Tanke på Campus

Jonna Grønver, formand for Familieudvalget mente dog fortsat, at Familieudvalgets forslag var den rigtige beslutning. "Børnene fra Skanderborg Bakker får de samme vilkår som andre børn i distriktet. De skal benytte jernbanetunnellen, når de skal i skole. Når landsbybørnene flyttes til Niels Ebbesens Skolen er det med tanke på Campus. At opbygge et ungdomsuddannelsesmiljø, er en god tanke, der bakkes op af byrådet. Og hele forslaget er generelt blevet godt modtaget," sagde Jonna Grønver (V). Forslaget blev da også vedtaget i byrådssalen.

Publiceret 18 December 2009 10:00