Arkivfoto.

Arkivfoto.

Drillerier i stedet for debat til byrådsmødet

Diskussionslyst og debat var der ikke meget af på onsdagens byrådsmøde. I stedet var der plads til lidt drilleri på tværs af partier

Af
Af Marianne Gay

32 minutter. Så lang tid tog det for det snart afgående byråd i Skanderborg Kommune at nå igennem dagsordenens 12 punkter til onsdagens møde. Det på trods af at årets tredje budgetopfølgning bød på et merforbrug på 19,6 millioner kroner. Et par dyre anbringelsesager og flere elever på efterskoler og privatskoler har givet ekstra udgifter på skoleområdet og bistand til børn og unge, og et stigende antal borgere på ledighedsydelse, kontanthjælp og sygedagpengeområdet har betydet et merforbrug på knap fem millioner kroner. Merforbruget bliver dog næsten opvejet af at stigende indtægter og færre anlægsudgifter. Den nødvendig tillægsbevilling var således kun 2,3 millioner kroner, hvilket blev godkendt uden et kny fra byårdsmedlemmerne.

Lidt liv i salen

I det hele taget var det en nem tjans for Jens Grønlund at være mødeleder på årets andetsidste byrådsmøde, for der var ikke meget diskussionslyst at spore blandt lokalpolitikerne, som muligvis var trætte efter valgkampen. Lidt liv kom der dog i salen, da formand for Forsynings- og miljøudvalget Carsten Jacobsen (A) med slet skjult henvisning til de dyre rundkørsler i Ry, sendte en rundkørsel ved Herredsvejen/Agerskovvej i ekspropriation med disse ord: "Det er faktisk en sag, vi har diskutteret helt tilbage i byrådet i den gamle Hørning Kommune. Ikke fordi vi havde specielt travlt med at bruge pengene, som i andre kommuner," lød kommentaren, der indkasserede en del latterfrembrud blandt byrådsmedlemmerne, hvorefter borgmesteren med smil på læben måtte irettesætte salen. "Jeg skal henstille til, at hånlatteren indstilles. Den slags ytringer kan vi ikke have i byrådssalen," lød beskeden fra borgmesteren, der senere selv fik svært ved at holde skadefryden tilbage. Fra næste år skal kommunens vand- og spildevandsforsyning udskilles i et selvstændigt forsyningsselskab med stiftende generalforsamling 1. januar med deltagelse af Skanderborgs nye borgmester, og det fik den nuværende borgmester til at udbryde: "Og Jørgen (Gaarde red.) , jeg er ked af det, men jeg tror generalforsamlingen bliver meget tidligt på årets første dag. Og det er ikke for at være ondskabsfuld," grinte Jens Grønlund, før den næstsidste samling af Skanderborgs nuværende byrådsmedlemmer kunne afsluttes.

Publiceret 01 December 2009 16:00