Børn genplanter planeten

Frem til FNs klimatopmøde i København trækker over 25.000 skolebørn i røjserne, slænger spader over skuldrene og planter træer på skoler og i skove for et bedre klima

Genplant Planeten får tusindvis af børn fra hele landet ud at plante træer for et bedre klima, og på Højboskolen i Hørning var otte klasser med til at plante 700 træer på udvalgte arealer. Det foregik i tirsdags, hvor otte klasser fra 0. til 3. klasse på skift var ude i det kolde, men heldigvis tørre novembervejr. Træerne skulle plantes med bestemt afstand, og de forskellige træsorter skulle blandes efter et bestemt mønster, så der var mange ting at holde øje med. "Det bliver spændende at se til foråret, om alle disse små træer er tilfredse med forholdene og giver sig til at gro, så vi kan holde øje med dem og luge og passe dem i de kommende år.," siger Knud Markvard Andersen fra Højboskolen.

Formål med træplantning

Formålet med Genplant Planeten er at vise børn, at de selv kan handle aktivt og hjælpe til at mindske klimaforandringerne. Projektet sætter samtidig fokus på, at træplantning, bæredygtigt skovbrug og brug af træ er en del af løsningen på klimaproblemet. Skolerne får træerne gratis, som doneres af Dansk Planteskoleejerforening, af det internationale skole-skov projekt LEAF (Learning About Forests) og af de skove, som inviterer skoler ud at plante.

Publiceret 11 November 2009 10:00