SMUK:

Fedtet hår ikke en del af festivalbeklædningen

Klippehjørnet fra Hørning er taget til festival. I en transportabel salon står fem frisører klar til at trimme eller tæmme festival-lokkerne

Af
Af Marianne Gay

Overskæg, der skal farves. Isser, der skal kronrages og lange, lyse lokker, der skal glattes. Hos Festivalens frisør kan det hele lade sig gøre.
På Caprivej er den transportable salon klar til at servicere festivalgæsterne, hvad enten det er en studsning, en farvning eller bare en velfortjent hårvask.
Det er andet år i træk, at Carina Noesgaard fra Klippehjørnet har taget saksen og shampooen med fra salonen i Hørning til festivalpladsen, og det er bestemt ikke den sidste gang.
"Vi gør det, fordi det er sjovt, og fordi vi som personale får en samlet oplevelse," forklarer Carina Noesgaard, der har fem frisører med til bemande vognen, der har åbent fra 11.00-19.00 alle festivaldage.

Bare man har pænt hår

Mette Olesen fra Aalborg har benyttet sig af chancen for at få en fin frisure halvejs gennem festivalen.
"Jeg har fået håret vasket og glattet, og det er simpelhen så skønt med lidt luksus og at blive nusset omkring," fortæller hun fra frisørstolen.
Men selv om håret skinner, og frisuren er nysat, er resten af Mette stadig dækket af et tyndt lag støv.
"Gad vide om der er en anden bod, hvor man kan få gjort noget ved resten af kroppen? Ellers går det nok. Bare man har pænt hår, kan man klare det hele," griner Mette Olesen.


Lugter lidt af øl

Mere end 70 gæster slår under festivalen vejen forbi frisørsalonen, og væk er de dage hvor fedtet hår var en fast del af festivalpåklædning.
"Folk vil gerne have lidt mere luksus. Festivalgæsterne i Skanderborg er mere magelige, og måske også mere bevidste om, hvordan de ser ud," siger Carina Noesgaard, der har haft salonen på Nørre Allé i Hørning i knap tre år.
Og selv om kundernes ønsker er lige så forskellige som musikudvalget på scenerne, gør een ting sig gældende for en stor del af kunderne.
"Deres hår lugter lidt af øl," smiler Carina Noesgaard.

Publiceret 09 August 2009 10:00