Tør du sætte dine øjne derhen?

Tør du sætte dine øjne derhen?

GALLERI:

Betal din bajer med øjnene

Tørstige gæster på Skanderborg Festival kan købe øl fra to øltræer, der på bedste Georg Gearløs-vis skanner kundens øjne og skænker en fadøl. Se billederne her.

Af
Af redaktionen

Det lyder som noget taget ud af en smålunken Science Fiction-film fra Hollywood, men den er god nok: Gæster på Skanderborg Festival kan købe en øl ved at stirre ind i en øjen-skanner skåret ind i et udhulet træ.
Det er langt fra alle, der er med på systemet. En yngre mand stiller sig hen og stirrer ind i det tre meter høje øl-træ, der står en snes meter fra hovedindgangen til festivalen. I første omgang sker der ikke noget. En fejlmelding på displayet over den futuristiske øjen-skanner fortæller, at øl-træet er i stykker. Heldigvis er reperatøren på vej.

Hjælpen kom

Martin Nielsen fra firmaet KN Teknik kommer et par minutter senere. Han åbner træet, der skiller sig på midten, og kigger nærmere på det virvar af ledninger og slanger, der gemmer sig inden i træstammen. Det viser sig, at den er gal med plastic-krusene, der sætter sig fast.
Martin Nielsen lukker træet, og det lykkes gæsten at trække en øl ud til stor jubel fra flokken af mennesker, der har forsamlet sig omkring det sære optrin.
Øjen-skannere kender de fleste vist bedst fra film, hvor de benyttes af hemmelige agenter og skurkagtige, globale virksomheder, og en af hjælperne bag opfindelsen glæder sig over, at Skanderborg Festivalen kan være med til at vise, at teknologi kan bruges til andet end store maskiner.
- Vi havde en træstamme i elektrikernes område på festivalen sidste år, hvor vi brugte stregkoder til at få øllene. Så var det skægt at få det ud på selve pladsen i år. Det er indbegrebet af Skanderborg Festivalen og forholdet til innovation. På den her måde viser vi, at industriteknik også kan bruges til noget skægt, siger Martin Nielsen.
Et par hundrede gæster har registeret sig til at få øl fra det opfindsomme træ. Techno-DJ'en Fat Boy Slim, der spillede på Bøgescenerne efter midnat fredag aften, er blandt tilhængerne af øltræet, som den engelske DJ morede sig meget over under en rundvisning på pladsen oven på en vellykket koncert.

Martin Nielsen åbner træet.

Martin Nielsen åbner træet.

Virker det?

Virker det?

Sejr!

Sejr!

Publiceret 09 August 2009 10:30