De friske blomster kommer først fra Holland på åbningsdagen, men hylderne med delikatesser og specialiteter er parate, når Dorthe Fjor fra Blomsterhuset galten fredag, slår dørene op. Foto: Marianne Gay.

De friske blomster kommer først fra Holland på åbningsdagen, men hylderne med delikatesser og specialiteter er parate, når Dorthe Fjor fra Blomsterhuset galten fredag, slår dørene op. Foto: Marianne Gay.

Blomsterbutik med mandeparkering

Fredag 31. juli slår Dorthe Fjord sammen med husbonden dørene op for en ny blomsterbutik på Silkeborgvej i Galten

Af
Af Marianne Gay

Det var en hurtig beslutning og lidt af et tilfælde, at det blev lige præcis i Galten, at Dorthe Fjord åbner sin anden blomsterforretning. Efter otte år med Hasle Blomster var hun flere gange blevet opfordret af en kunde fra Galten om at åbne butik i byen. "Til sidst sagde jeg; 'Fint, så find nogle lokaler til mig i Galten'," fortæller Dorthe Fjord, der er uddannet blomsterdekoratør og siden 2001 indehaver af Hasle Blomster. Kunden tog hende på ordet og ringede en søndag aften med forslag om Silkeborgvej 15. Kort tid efter var Dorthe Fjord og ægtemanden Jesper Jørgensen, der er medindehaver, ude og se butikken og få timer efter var der skrevet under på kontrakten.. På fredag slår ægteparret fra Åbyhøj dørene op til den nye Interflorabutik, der har fået navnet Blomsterhuset Galten.

Der har tidligere været blomsterforretning på adressen, der senest har huset Byens Cykler. "Derfor var det oplagt og der er meget potentiale i de store lokaler," fortæller Dorthe Fjord, der vil tilbringe tid i begge butikker. Daglig leder i Blomsterhuset bliver Camilla Pedersen, der selv er udlært hos Dorthe Fjord. Og selv om spidskompetencen og hovedparten af vareudvalget er blomster, vil der også være andre ting på butikkens hylder. Italienske og danske delikatesser, cognac, øl og vin fylder allerede flere reoler, og det er helt bevidst. "Så er der også noget at kigge på for mændene, mens kvinderne vælger blomster," smiler Dorthe Fjord, der planlægger flere arrangementer i efteråret og også her, vil der være noget for begge køn. "Vi vil tilbyde blomsterbinding med mandeparkering. Mens kvinderne bliver undervist i blomster, vil der være vinsmagning, whiskey eller cognac-smagning for mændene i lokalet ved siden af. Vi håber, det bliver en kæmpe succes," smiler Dorthe Fjord, der har aktivitetsplanen for efteråret parat til åbningen på fredag.

Publiceret 27 July 2009 03:00