Ny busrute fra gymnasiet til Låsby

Skanderborg Kommune åbner en ny busrute for en gruppe kommende gymnasieelever fra Låsby, der ellers ville få meget svært ved at komme i skole til tiden med offentlig transport

Af
Af Marianne Gay

Det er videnskabeligt bevist, at teenagere har brug for mere søvn end andre mennesker, og Forsynings- og Miljøudvalget i Skanderborg Kommune har nu gjort sit til at forhindre, at en gruppe teenagere fra Låsby-egnen skulle cykle meget langt - eller stå meget tidligt - om morgenen for at møde på gymnasiet til tiden. Udvalget besluttede på et ekstraordinært møde i sidste uge at oprette en busrute for elever fra den nordlige del af kommunen, der ellers ville få svært ved at nå frem til Skanderborg Gymnasium med offentlig transport.

Koster 400.000 kr.

Forældrene til elever fra Låsby-egnen og Skanderborg Gymnasium havde bedt om busruten, da eleverne på grund af pladsmangel var blevet afvist på gymnasiet i Silkeborg. Forsynings- og Miljøudvalget har derfor indstillet til byrådet, at der en gang om morgenen kører en skolebus til Skanderborg og om eftermiddagen tilbage mod Skovby, Galten og Låsby. Bussen skal sandsynligvis køre fra Skovby gennem Galten, Låsby, Nr. Vissing, Veng, Hårby og Skanderborg Station før stoppestedet på Højvangen. Busruten skal køre efter sommerferien og kommer ifølge udvalget maksimalt til at koste 400.000 kroner, penge der kommer fra nedlæggelsen af nogle af afgangene på Bus 21. Kommunen skal nu se nærmere på, hvordan ruten præcist skal udformes, og hvornår bussen skal køre, hvis byrådet vedtager oprettelsen af den nye busrute på mødet onsdag.

Publiceret 22 June 2009 11:21