Kæmpebørnehave i Hørning klar i 2011

Familieudvalget har anbefalet lukningen af tre børnehaver i Hørning til fordel for en stor ny børnehave med plads til 200 børn. Den endelige beslutning falder på byrådsmødet i oktober

Af
Af Marianne Gay

Meget tyder på, at småbørnsforældre ikke får de store problemer med at vælge børnehave fremover, hvis de bor i eller omkring Hørning. Familieudvalget i Skanderborg Kommune har efter nogle måneders undersøgelsesarbejde nemlig besluttet at anbefale opførslen af en ny stor-børnehave i Hørning, hvilket samtidig vil betyde lukning af Nr. Alle's Børnehave, Børnehuset Mølleparken og Børnehaven Oasen. Familieudvalget er nået frem til, at det er bedre for både børnene og økonomien at bygge en ny stor-børnehave i stedet for at restaurere de tre eksisterende børnehaver, hvor både lokaler og legepladser trænger til et kvalitetsløft. Kommunen har vurderet, at det ville koste 887.200 kroner at renovere Børnehaven Oasen og Børnehaven Mølleparken. De to børnehaver slås blandt andet med asbest i loftsplader, dårlige toilet-forhold og utætte vandrør.

Antal pladser overvejes

Før den endelige politiske beslutning i oktober skal det undersøges, om der på sigt er brug for en børnehave i Hørning med plads til 200 børn, eller om den nye institution skal være lidt mindre og suppleres med dagpleje og pladser i andre institutioner, som Elgårdsminde. "Vi kigger på fordelingen af børn i Hørning, og om der skal være plads til 200, 175 eller 150 børn i den nye børnehave," siger formand for Familieudvalget Jonna Grønver (V). Placeringen af storbørnehaven er dog klar. "Vi har et godt areal oppe ved Højboskolen, der er kommunalt ejet og egentlig var udlagt til boldbaner. Det behov har dog vist sig mindre, og placeringen i forhold til skole, klub og hal er optimal," siger Jonna Grønver, der forventer at den nye storbørnehave står klar til brug 1. januar 2011.

Publiceret 15 June 2009 11:01