Spejderne i Ry stemmer dørklokker på lørdag. Overskuddet fra lotterisalg skal gøre det muligt for alle at komme med på labdslejr. Foto: Susanne Løvheim.

Spejderne i Ry stemmer dørklokker på lørdag. Overskuddet fra lotterisalg skal gøre det muligt for alle at komme med på labdslejr. Foto: Susanne Løvheim.

Spejderne i Ry stemmer dørklokker

Lørdag 7. marts kommer der spejder-besøg hos alle i Ry. Med salg af lotterilodder håber de bå spejdere at gøre det muligt for alle at komme med på landslejr

De Blå spejderes store lotteri er startet, og i Ry er der en ekstra sælgerkonkurrence, så alle spejderne konkurrerer om, hvem der får solgt flest lodder. Salget starter på lørdagog fortsætter resten af marts måned. Blå spejder lotteriet er en årligt tilbagevendende begivenhed, som sikrer 1. Ry Gruppe og Det Danske Spejderkorps en mulighed for en fast indtægt. Mere end halvdelen af overskuddet går direkte til Ry-gruppen. For hver lod du køber, støtter du det lokale spejderarbejde med ni kroner. I år skal alle Blå Spejdere på en stor landslejr med mere end 20.000 deltagere, og det kræver naturligvis, at alt grej er i orden. I et fællesskab som spejdernes, er det ekstra vigtigt at holde prisen så langt nede, at alle kan være med. Derfor har 1. Ry Gruppe besluttet at bruge 130.000 kroner som tilskud til deltagerbetalingen og til udskiftning af gammelt, udslidt materiel. På lørdag vil spejdere komme på besøg for at sælge lodsedler.Om eftermiddagen fortsætter de flittige spejdere med avisindsamling. De fire årlig avisindsamliger, hvor spejderne kommer rundt i hele byen og samler aviser og flasker ind til genbrug, er en aktivitet som de Blå Spejdere i Ry har gennemført i over 25 år. Det er let for borgerne - man skal bare sætte sine aviser og flasker ud ved kantstenen inden klokken 13.00. Det er rigtig godt for miljøet, fordi spejderne sikrer, at det hele går videre til genbrug. Og endelig giver det et væsentligt bidrag til spejdernes økonomi, som gør det muligt at have en stor og velfungerende spejdergruppe med et højt aktivtetsniveau i Ry.

Publiceret 02 March 2009 16:26