Rasmus Dam Frandsen kæmper for handelslivet i Skanderborg, selv om han er flyttet fra byen. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Rasmus Dam Frandsen kæmper for handelslivet i Skanderborg, selv om han er flyttet fra byen. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Facebook-gruppe kæmper for Adelgade

Rasmus Dam Frandsen bruger Facebook til andet end blot kontakter med venner og bekendte

Af
Af Camilla Kjærgaard Olesen

Normalt er Facebook et sted, hvor folk møder gamle venner og hygger sig med at oprette diverse grupper om alt muligt, men for 30-årige Rasmus Dam Frandsen bliver den populære hjemmeside brugt til et seriøst projekt. Han kæmper nemlig for at få Adelgade gjort til gågade med gruppen, Lav Adelgade i Skanderborg om til en GÅGADE!!!! 141 medlemmer har han fået skrabet sammen, og han har håb om mange flere.
"Jeg vil gerne sprede budskabet. Min gruppe er lavet for at skabe fokus på det. Jeg synes, det er forfærdeligt, at både fodgængere og cyklister er i fare på Adelgade. Og så er jeg helt overbevist om, at en gågade vil skabe mere handelsliv til byen. Mange fra Skanderborg kører enten til Horsens eller Århus for at handle, og det ville være bedre for byen, hvis de handlede her", siger Rasmus Dam Frandsen, der er opvokset i Skanderborg, men i dag bor i Hasselager.

Næste skridt er forberedt

Hvis han ellers bliver ved med at få opbakning til gruppen, vil han gerne være foregangsmand for at få sat en debat i gang i byen og blandt politikerne.
"Det er jo lidt en moderne underskriftsindsamling, jeg laver. Jeg vil vise politikerne alle kommentarerne, jeg får på siden, og så håber jeg, at de på sigt er lydhør overfor mit projekt", siger Rasmus Dam Frandsen.

Han kommer stadig meget i byen og har en drøm om at åbne sin egen café, men så skal Adelgade være gågade, så det er mere naturligt at sidde udenfor og nyde en kop kaffe eller andet lækkert.

Publiceret 02 March 2009 15:40