Bente har det bedst, når hun har gang i strikketøjet. Foto. Susanne Secher

Bente har det bedst, når hun har gang i strikketøjet. Foto. Susanne Secher

Sophias Mormor

Sådan hedder den nye garnbutik, der åbner torsdag i Hørning Butikscenter. En livsdrøm for Sophias mormor

Af
Af Susanne Secher

Der er garn overalt og af alt. Garn, som er fremstillet af bambus, bønnefibre, rejeskaller, bananfibre og mælk. Og så selvfølgelig de gængse materialer som uld og bomuld. Bente Weithøft fra Tåstrup mellem Harlev og Stjær slår dørene op til garnforretningen på torsdag. En drøm, hun langt om længe har gjort alvor af.
"Jeg har altid strikket. Jeg lærte det af min farmor tilbage i 50-erne, og det har altid været min drøm at åbne en garnforretning. Efter et langt arbejdsliv som teknisk assistent, blev jeg enig med mig selv om, at hvis det skal nås, så skal det være nu. Jeg har ledt efter lokaler, siden 2006, og nu var det rigtige lokale her," smiler Bente, mens hun slår masker op til et nyt strikketøj.

Kurser i strik og strømper

Siden Bente besluttede, at hun ville have en garnforretning, har hun kørt en lille forretning hjemme i privaten, hvor hun holdt åbent tre gange om ugen. Sideløbende har hun holdt strikkecafé både hjemme og på biblioteket,. En tradition, som hun vil gerne vil forsøge sig med til foråret. Og måske et strømpekursus til efteråret alt efter, hvor stor opbakningen er.
"At strikke er afslappende, og jeg føler, jeg spilder tiden, hvis jeg ikke har noget i hænderne. Samtidig er det jo blevet in at strikke igen, og kurserne plejer at være rigtig hyggelige," siger Bente.
Bente er altid på garnjagt, og barnebarnet Sophia på otte, som har været medbestemmende i butikkens navn, har allerede taget forskud på en strikkekarriere, og strikker lystigt. Om det er garn af mælk eller andet, vides ikke, men som Bente spøgefuldt fik sagt - hvis strikketøjet driller, kan man jo altid koge suppe på det.

Der er garn af flere forskellige materialer, blandt andet mælk. Foto: Susanne Secher

Der er garn af flere forskellige materialer, blandt andet mælk. Foto: Susanne Secher

Publiceret 04 February 2009 15:21