I snart 16 år har Käthe ringet rundt og sagt god morgen til ældre mennesker i Hørning. Foto: Susanne Secher

I snart 16 år har Käthe ringet rundt og sagt god morgen til ældre mennesker i Hørning. Foto: Susanne Secher

Käthe kalder

Hver morgen ringer frivillige i Hørning op til ældre mennesker for at sikre sig, at de er friske og får en god start på dagen

Af
Af Susanne Secher

Siden 1993 har 76-årige Käthe Jakobsen fra Hørning ringet rundt til de ældre i området med en morgenhilsen. I dag er der flere telefonstjerner om tjansen, men hver anden uge løfter Käthe røret lidt i otte for at starte dagens ringerunde. Og hun gør det stadig med glæde. "Det er dejligt, simpelthen. Det er en opkvikker, fordi de ældre er glade for opringningen. Selv om livet synger på sidste vers, er de utrolig positive. Det er jo ikke sådan, at jeg udfritter dem, men spørger til, om de har sovet godt, og hvad dagen bringer. Samtalerne kan vare fra fem til femten minutter.", fortæller Käthe.

Tilbud om tryghed

Käthe selv er plaget af gigt, men har tidligere haft en stor kontaktflade i kraft af sit arbejde, og derfor er hun glad for telefonjobbet. "Det er en tryghed for både den ældre og de pårørende. Hvis der ikke bliver svaret efter to ringninger, tager vi den næste på listen, og vender tilbage. Bliver der stadig ikke svaret, tager vi kontakt til hjemmeplejen eller de pårørende," siger Käthe, og understreger, at opkaldene også giver hende noget.
De giver en dejlig start på dagen, og får hende til at glemme, at hun heller ikke altid selv har det godt.
Telefonstjernerne i Hørning vil gerne have et par stykker mere at ringe til, så har du behov for et morgenkald eller kender én, der måske kunne have brug for det, så er Käthe og de andre klar ved knoglen.
Du kan kontakte: Karen Inger Rasmussen på 86 57 17 27 eller karen-ingermail.tele.dk for mere information om telefonordningen.

Publiceret 04 February 2009 15:19