Tao går til daglig i 8B. på Virring Skole, men i denne uge er han boss hos Microsoft. Foto: Marianne Gay

Tao går til daglig i 8B. på Virring Skole, men i denne uge er han boss hos Microsoft. Foto: Marianne Gay

BLOG:

Efter 1:1 mødet

15-årige Tao fra Virring blogger om sine oplevelser på direktørgangen. Som vinder af "Who is the boss" konkurrencen, er han i tre dage direktør i Microsoft

Af
Af Tao Malte Ask Andersen

www.whoistheboss.dk

BOSS Torsdag stod jeg op klokken 6.30, så jeg kunne nå at tage et par baner i swimmingpoolen inden morgenmaden – en dejlig frisk måde at starte dagen på. Anden dag som chef startede med et telefoninterview med en journalist fra "Lederne". Efter interviewet havde jeg lidt tid til at forberede mig til næste punkt på dagsordenen – et punkt jeg havde glædet mig meget til; et møde om Windows 7. Desværre var meget af dette møde konfidentielt, hvilket betyder, at jeg har tavshedspligt, så jeg ikke kan berette om mødet, men grundlæggende lærte jeg om nogle af de nye funktioner i Microsofts nye operativsystem Windows 7, og det er ikke en skuffelse! Efter mødet havde jeg en time til at blive fortrolig med den lancerede betaudgave. I kan godt glæde jer, til den fulde version kommer på markedet.

Svært møde

Efter en lækker frokostbuffet i kantinen havde jeg et møde med MSN redaktionen. Dette møde var også konfidentielt, så herfra kan jeg ej heller berette. Men de ville gerne have mit syn på tingene, da det blandt andet er min målgruppe, man prøver at ramme. Microsoft havde igen arrangeret en udfordring, som man kunne møde som chef. Faktisk er det en rigtig stor del af Microsofts personalepolitik at holde 1:1 møde (one-to-one) med en medarbejder, hvor vi skulle snakke om, hvordan han har det. "Min dobbeltgænger" Jens havde forberedt nogle spørgsmål til medarbejderen - det var nogle svære spørgsmål, så Jens brugte tid på at sætte mig ind i dem på forhånd, så jeg forstod meningen med dem og vigtigheden af dem. Under selve samtalen deltog også Jens og Nanna, der har taget sig meget af mig. Jens brød ind en gang i mellem og kom med gode råd og fortalte, hvordan man nu ville gøre i sitationen som leder – blandt andet var det vigtigt at få sat datoer, deadlines og konkrete oplysninger og tal på.

Give et klap på skulderen

Efter 1:1 mødet skulle jeg, ifølge dagsordenen, ordne resten af min PowerPoint-præsentation om den nye Messenger, men jeg var blevet færdig med den i går, så Jens og jeg gik rundt og "networkede", som han kaldte det. Vi skulle "bare" gå rundt og snakke med medarbejderne, oggive dem et klap på skulderen. Jens fortalte, at dette også var en stor del af jobbet, som en af de øverste bosser hos Microsoft Danmark. Så det gik det sidste af min dag med. Som det sidste før jeg tog hjem, benyttede jeg mig også af muligheden til at forhøre mig rundt blandt medarbejderne, hvilken uddannelse det ville være en god ide at tage, hvis jeg skulle have et job hos Microsoft. Så var det tid at tage tilbage til hotellet og tage endnu en tur i fitnesscentret, så jeg kan være fit-for-fight til min sidste dag hos Microsoft.

Publiceret 16 January 2009 03:00