Der vr fyldt til bristepunktet under dette års Skanderborg Festival. Næste år vil 5.000 færre få adgang til musik og bøgetræer. Arkivfoto.

Der vr fyldt til bristepunktet under dette års Skanderborg Festival. Næste år vil 5.000 færre få adgang til musik og bøgetræer. Arkivfoto.

Smuk fest på skrump

Trods rekordoverskud i år vil der i 2009 være 5.000 færre gæster under bøgetræerne, når Danmarks Smukkeste Festival går i gang

Af
Af Marianne Gay

Trængsel på toiletterne og lange køer under trækronerne. Skanderborg Festivalklub tager nu konsekvensen af pladsmanglen under dette års festival og skærer ned på antallet af gæster under bøgetræerne i Skanderborg. "Ingen var i tvivl om, at rammerne var spændt til det yderste - vi var for mange folk på pladsen! Vi leverede ikke den vare, vi er kendt for - nemlig en luksusfestival med højt til himlen og albuerum," siger Claus Visbye, formand for Festivalklubben. For at sikre bedre plads under næste års festival, skal antallet af folk på pladsen sættes ned med 5.000. Det er både antallet af publikum, medhjælpere, leverandører og inviterede fra musikbranchen, der fremover skal skæres ned. "Det er publikummerne, det koster mest at skære ned på, så det bliver i en balance imellem de forskellige kategorier, at de 5.000 skal findes," forklarer Claus Visbye. Desuden er der planer om at flytte dele af teknikken og logistikken ud fra selve festivalpladsen for at give mere plads.

Omsatte for 100 mio.

Festivalen fik i år et rekordoverskud på 7,1 millioner kroner, og omsætningen rundede for første gang 104 millioner kroner. "Vi vil stadig præstere et kvalitetsniveau som her i 2008. Men vi må også forvente, at næste års omsætning så er tilsvarende mindre, for selvfølgelig koster det på flere fronter at skære ned," siger Claus Visbye. "Danmarks Smukkeste Festival kan i 2009 fejre sit 30 års jubilæum, og ambitionen er at fejre det med et brag af en festival, mindst på niveau med 2008, også selvom det altså vil kræve brug af dette års flotte overskud," lyder beskeden fra festival-formanden.

Publiceret 11 December 2008 23:57