Den nye Porshce Panamera ser umiddelbart elegant ud, på trods af størrelsen. Slægtskabet til de andre modeller er klart.

Den nye Porshce Panamera ser umiddelbart elegant ud, på trods af størrelsen. Slægtskabet til de andre modeller er klart.

Flyder-Porsche ruller sig ud

Den volumiøse Porsche Panamera søsættes næste forår med motorer på 300-500 til heste, men den kommer også som hybrid

Af
Af Jens Overgaard

Hvem siger, at sportsvogne ikke må byde på masser af plads til bagsædepassagerer og bagage? I hvert fald ikke Porsche, som næste forår søsætter den store Panamera, der med lidt god vilje kan betegnes som en krydsning af en coupé, limousine og en sportsvogn.

Med en længde på næsten fem meter og en bredde på næsten to af slagsen og så iøvrigt designmæssigt tæt slægtskab med resten af Porsche-familien, er den i hvert fald ikke til at overse. Grand touring-sportsvognen, som byder på fire døre, en stor bagklap og bagsæder, der kan lægges ned, kommer med tre forskellige V-motorer.


Her er tale om en V6-benzinmotor og to V8-motorer, der yder fra 300 til 500 heste. Ifølge det svenske Auto, Motor & Sport, lanceres modellen i Panamera S og Panamera Turbo-versionerne, hvor den 4,8 liters V8'er yder henholdsvis 400 heste og 500 med dobbeltturbo. Men der er også rygter om, at en Turbo S med hidsige 600 heste er på vej.


De mange kræfter overføres til baghjulene med en seks trins manuel gearkasse eller Porsches nye dobbeltkoblings-gearkasse, PDK. Men den vil også komme i firhjulstrukne 4S-versioner ligesom PASM-systemet med elektronisk styrede støddæmpere vil kunne tilbydes. Det hele handler dog ikke kun om effekt, og Porsche er også på vej med en mere politisk korrekt hybrid-version, hvor V6-benzin-maskinen kombineres med en elmotor.


Og den nye lille V6-diesel kommer formentlig også i modellen. Panamera, som skal bygges på Porsches fabrik i tyske Leipzeig, hvor Cayenne også produceres, er der femte model-serie, som supplerer Boxster, Caymann, 911 og Cayenne. Porsche præsenterer Panamera på den internationale biludstilling i Geneve, som traditionelt er showroom for de mest eksklusive biler.


Det bliver interessant at se, hvor meget den økonomiske krise slår igennem til den tid. Men Porsche melder ud, at målet er at få 20.000 købere til at investere i en Panamera i 2009.


redaktion@lokalavisen.dk

null

Publiceret 02 December 2008 03:00