Dramatisk Renault Kangoo kommer op på to hjul i en elgtest, hvor man undviger med 90 km/t. Renault vil nu opdatere antiskridsystemet, så det reagerer hurtigere.

Dramatisk Renault Kangoo kommer op på to hjul i en elgtest, hvor man undviger med 90 km/t. Renault vil nu opdatere antiskridsystemet, så det reagerer hurtigere.

Børnecontainer letter ben

Renault Kangoo var oppe på to hjul, da tyske ADAC, havde den gennem en voldsom manøvre. Fabrikken lover, at man vil opdatere ESC-systemet

Af
Af Christian Schacht

Tyske ADAC, der er en pendant til FDM, var nær ved at vælte med en Renault Kangoo, da de kørte den gennem en såkaldt elgtest - en undvigemanøvre. ESC-systemet, der skal forhindre udskridninger, var ikke i stand til at forhindre, at det kun var chaufførens indgriben, der afværgede Kangoo i at vælte.
Straks efter testen gik Renault i gang med at undersøge, hvad der var gået galt. Og dommen er, at selv om Renault mener, at testen er alt for hård og ikke i overensstemmelse med almindelige testprocedurer, så vil man alligevel gå i gang med en opdatering af ESC-programmet for at forhindre lignende tilfælde.
De kunder, der allerede har købt en Kangoo, som kun har været på markedet herhjemme i få måneder, vil snarest modtage et brev fra Renault, hvor man tilbyder at opdatere elektronikken. Der vil således ikke blive tale om en hjemkaldelsesaktion.
"Renault vurderer ikke, at det har nogen betydning for trafiksikkerheden, da testen var udført ved noget højere hastighed end normalt, siger pressechef," Søren Hyltoft Thomsen, Renault Danmark.
I modsætning til Kangoo, så kørte den nye Citroën Berlingo og VW Caddy Life dog helt upåklageligt gennem den sammen manøvre.

redaktion@pola.dk

null

Publiceret 01 October 2008 03:00