Busruterne i Skanderborg Kommune er foreløbigt skånet for regionens sparekniv.

Busruterne i Skanderborg Kommune er foreløbigt skånet for regionens sparekniv.

Redningsplan for busserne

Busruter i Skanderborg Kommune er måske reddet fra nedlæggelse. Regionen har tryllet 52 millioner frem og leder sammen med kommunerne efter 15 millioner kroner.

Der er en redningsplan på vej, som kan sikre, at mange af de nuværende busruter også kører i 2009. Region Midtjylland havde foreslået at nedlægge, omlægge eller skære i afgangenene på en række busruter i Skanderborg Kommune. Årlig besparelse alen i Skanderborg Kommune: 5.775.000 kroner. "Regionens administration har lagt et forslag frem, så vi kan finde de 57 af de 72 mio. kroner, som vi mangler, for at budgettet kan hænge sammen. Dermed kan vi undgå hovedparten af de nedskæringer i rutenettet, der var lagt op til," siger regionsformand Bent Hansen (S), ifølge Aarhus Stiftstidende. "Der er en rest på 15 mio. kroner, som vi sammen med kommunerne må se, hvordan vi kan lukke, så økonomien hænger sammen. Der skal ske forandringer i rutenettet, men ikke så massivt, som det var lagt op til i forslaget," siger Bent Hansen. Pengene skal "trylles" frem ved at beskære regionens pulje til erhvervsudvikling og kulturstøtte i 2009. Men planen gælder kun i 2009, så området er ikke fredet. Byrådsmedlem Carsten Jacobsen (S) er glad for udsættelsen. "Det giver os tid til at arbejde ordentligt med tingene og var egentlig det vi havde bedt om." Her i september kommer kommunens egen trafikplan, der skal give forslag til hvordan ruterne skal etableres i fremtiden. Den plan bliver der nu mulighed for at føre ud i livet, "I stedet for at det bliver i panik," siger Carsten Jacobsen.

Disse ruter var foreslået nedlagt

Rute 116 - Århus-Skovby-Galten. Rute 331 - Skanderborg-Odder. Rute 311 - Silkeborg-Ry-Skanderborg. Rute 502 - Brædstrup-Skanderborg. Rute 109 - Århus-Hørning-Skovby-Galten.

Publiceret 03 September 2008 16:00