Charmerende Designet på den nye Ford Ka ser ud til at være lige i øjet. Bilen er på markedet i begyndelse af 2009.

Charmerende Designet på den nye Ford Ka ser ud til at være lige i øjet. Bilen er på markedet i begyndelse af 2009.

Ford Ka' igen

Ny Ford Ka deler teknik med Fiat 500, men har sit helt eget design

Af
Af Christian Schacht

Fords ældste model, den spøjse Ka, der mødte verdens lys i 1996, er ved at være mæt af dage. Designet får ikke længere folk til at vende sig på gaden efter den. Sikkerheden lever ikke op til nutidens normer. Og dens salgstal er truet af nye og mere moderne rivaler som Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 107. Det ved Ford alt om, så nu præsenterer de en afløser. Den er ikke så opsigtsvækkende, som den første, men alligevel ikke uden charme.
I forhold til dagens model er Ka otte centimeter kortere, mens akselafstanden er hele 14 centimeter kortere. Vi er spændte på, hvor godt Ford har udhulet bilen. Ka har sit helt eget udtryk i instrumenteringen, selv om knapper og instrumenter tilsyneladende er hentet uredigeret fra Fiats mindste modeller.
Det er sikkert og vist, at Ka er udviklet sideløbende med Fiat 500 - dvs. at mange komponenter bliver delt, blandt andet undervogn og nogle af motorerne. Ford skulle angiveligt have arbejdet hårdt på at give den et sæt mere underholdende køreegenskaber, end Fiat 500 er udstyret med. Benzinmotorerne kommer fra Fiat og yder 69 og 100 heste.
Dieselmotoren er sandsynligvis også fra Fiat med 75 heste. Selv om den deler teknik med Fiat 500, så behøver du ikke frygte, at prisen også vil matche det italienske ophav. Prisen vil næppe være meget højere end de 105.000 kroner som dagens 12 år gamle model koster. Det gætter vi i hvert fald på.
Ford Ka har verdenspremiere i starten af oktober på biludstillingen i Paris. Dansk introduktion sker i begyndelsen af 2009.

redaktion@pola.dk

Publiceret 09 August 2008 03:00