Bent er i sit es, når han arbejder med sine biler. Foto: Marianne Gay

Bent er i sit es, når han arbejder med sine biler. Foto: Marianne Gay

SOMMERPATRULJE:

Bent og bilerne

Bent Krogh fra Fruering er vild med biler, men de skal være gamle og engelske. Og det er der en ganske bestemt grund til

Af
Af Susanne Secher

I Fruering bor Bent Krogh. Bent har passeret de 75, men der er stadig masser af aktivitet - ikke mindst ude i garagen, hvor han har en rød MG holdende, som han har købt og selv sat i stand.
Det næste stykke arbejde ligger allerede klar til at modtage en kærlig hånd. Som om det ikke er nok, har den ældre herre seks andre gamle biler stående i en lejet lade.
Der er nok at tage fat på, selvom han forlængst har passeret pensionsalderen.
"Vi skal have noget at give os til, noget, der er meningsfyldt for én. Man kan ikke bare gå fra 100 kilometer i timen til skridtgang. Når jeg laver biler, føler jeg, at jeg stadig gør noget," siger Bent Krogh, mens han kærligt kigger på den røde skønhed, som står blankpoleret i den lille garage.
"Se nu på den. Se, hvor smuk den er. Sådan en bil har kun sin berettigelse, når den er velpudset, men så har den også sjæl og sexappeal. Der skal være noget for øjet. De har form og kvalitet. Modsat nutidens biler, der er kønsløse. De ligner hinanden alle sammen".

Hobby og hulebyggeri

For Bent er bilerne en hobby. Det kan ikke betale sig selv at sætte dem i stand rent økonomisk, men han er vild med det. "Der findes to slags mennesker. Dem, der leger i hulen, og dem, der har lyst til at bygge den. Jeg hører til de sidste," ler han.
På spørgsmålet om, hvad fru Bertha, som Bent har været gift med i mere end 50 år, siger til alle de biler, kommer svaret prompte.
"Ja, når hun siger, at det er ved at køre lidt af sporet, siger jeg til hende, at det er dollarens skyld," griner han.

Nypoleret og smuk. Bent har fædiggjort endnu et projekt. Foto: Marianne Gay

Nypoleret og smuk. Bent har fædiggjort endnu et projekt. Foto: Marianne Gay

Publiceret 01 August 2008 14:17