Mathilde, Benedicte, Caroline og Emma kunne ikke have fundet på en sjovere måde at afslutte skoleåret på end med en musical. Foto: Susanne Secher.

Mathilde, Benedicte, Caroline og Emma kunne ikke have fundet på en sjovere måde at afslutte skoleåret på end med en musical. Foto: Susanne Secher.

Sommerpatrulje:

Halløj på Hestehave

Friskolen sitrede af aktivitet før sommerferien, hvor der var skuespil og asamarbejde på tværs af klasser på programmet

Af
Af Marianne Gay

Jesus-figuren er på vej ned i sløjd-lokalet, og danserne har travlt med de sidste forberedelser. Selv om der er mindre end to døgn til sommerferiestart, er der hektisk aktivitet på Den Fri Hestehave Skole uden for Skjørring. Den sidste uge før ferien står programmet nemlig på musical på friskolen, og Lokalavisen Skanderborg fanger et par elever efter den sidste øvning før generalprøven og den store premiere foran forældre og søskende. "Det har været rigtig sjovt at lave musical og skægt at være sammen hele skolen," fortæller Mathilde Dahl Svendsen fra 3. klasse, der spiller kontordame i musicalen. Veninden Benedicte Tannerup Sander fra 4. klasse supplerer.
"Det er dejligt at gå på hestehave, for her er ingen, der driller, og der er altid nogen at lege med," fortæller Benedicte, som i stykket spiller en af mobberne, der gør livet og valgene svært for hovedpersonen Oscar. Alle skolens 160 elever har de sidste par dage arbejdet på højtryk for at få manuskript, koreografi, musik, teknik og skuespil til at gå op i højere enhed, når projektørerne tændes torsdag aften.
"Hvor andre skoler måske skære ned på aktivitetsniveauet før ferien, foretrækker vi at slutte med et brag," fortæller lærer og koordinator, Trine Hyldeberg fra Den fri Hestehave skole. I år er produktionen ekstra stor, da der ikke er nogen 9. klasses elever, der afslutter på skolen, som derfor ikke har været så eksamensramt. Og det er store ting og livsfilosofi, der tages op i stykket, hvor drengen Oscar skal vælge om, det er skæbnen eller hans egne valg, der skal være styrende for hans liv.

Publiceret 01 July 2008 03:00