Den Pinifarina-designede Maserati Quattroporte er stadig et syn for guder. Her er det S-modellen.

Den Pinifarina-designede Maserati Quattroporte er stadig et syn for guder. Her er det S-modellen.

Nyt mestervæk fra Maserati

Det umulige er lykkedes: At forskønne Maserati Quattroporte

Af
Af Jens Overgaard

Hvordan forskønner man et mesterværk? Italienerne har et godt bud med den nye Maserati Quattroporte. Den Pinifarina-designede elegante sportsvogn, som de danske prinser også er faldet for, og som de sidste fem år er blevet hædret med ikke mindre end 46 internationale priser, er nemlig blevet nænsomt forskønnet. Kendere vil kunne se, at Quattroporte samt overbygningen Quattroporte S nu har fået en ny og mere sporty front, hvor den nye grill signalerer slægtskabet med Gran Turismo mere klart. Samtidig er linjerne strammet en tand op med et bredere og dybere sidepanel, der spiller sammen med en ny bagkofanger og baglygter, der har fået LED-teknologi. Under hjelmen ligger fortsat en 4,2 liters V8'er og med introduktionen af den nye Quattroporte S-model, kan de, der ikke kan få nok, bryste sig af at rulle rundt med en 4,7 liters sag. Også V8, naturligvis.
Motoren, der er hentet fra Gran Turismo S yder 430 ædle heste - 10 heste mindre end i Turismoen. Værdierne for den mindste Quattroporte hedder 400 heste Inden for kan entusiasterne stadig glæde sig over Paltorn Frau læder, mens midterkonsollen er redesignet og bilens navigation og entertainment-system er blevet opdateret.
De nye modeller forventes på gaden herhjemme til oktober, oplyser den danske importør, Formula Automobile. Den endelige priser er ikke klar endnu, men til orientering starter den nuværende Quattroporte fra underkanten af 2,4 millioner kroner.


redaktion@pola.dk

Publiceret 01 July 2008 03:00