Formanden for Kulturhuset Niels Peter Mortensen håber på mere plads til kulturen i Skanderborg. Foto Kian Johansen

Formanden for Kulturhuset Niels Peter Mortensen håber på mere plads til kulturen i Skanderborg. Foto Kian Johansen

Kulturhuset i Skanderborg nærmere udvidelse

Tæt på: Mange års planer og drømme om mere plads i Kulturhuset skal afgøres efter sommerferien. Formand for Kultur- og Borgerserviceudvalget er venligt stemt

Der kommer måske snart flere etager, eller i det mindste mere plads til Kulturhuset i Skanderborg. Efter at formanden for Kulturhuset, Niels Peter Mortensen og en masse andre frivillige før sommerferien havde et møde med kommunens Kultur- og Borgerserviceudvalg, ser det lysere ud end det har gjort længe Kulturhuset fremlagde en plan udarbejdet af arkitektfirmaet Kamp, hvor der er planer om at udvide Kulturhuset med mere end 1000 kvadratmeter.
Drømmen er at kunne integrere Musik-skolen på en nybygget 1. og 2. sal lige over biblioteket. Overbygningen skal også rumme en mul-tisal og en ekstra biografsal. Ud mod Skanderborg Sø skydes foyeren og Cafe K's lokaler længere ud mod søen, så væggene flugter med den eksisterende Store Sal. Et gæt på den samlede pris lyder på over 30 millioner kroner.

Sommerferien venter

En endelig beslutning om udvidelsen træffes efter sommerferien, og formanden for Kultur- og Borgerserviceudvalget, Jørgen Gaarde (S) er meget positiv over for en udvidelse af Kulturhuset, men han påpeger at det ikke er hele baduljen der bliver råd til. Det vil måske komme til at strække sig over flere etaper. Han har stor forståelse for Kulturhusets ønske om bedre plads i cafeen, opbevaringsrummen og bibliotket, der måske kan samles i stueetagen, i stedet for som nu i to etager.
"Det er vigtigt at et kulturhus kan bibeholde dets særlige særkende, og det vil en udvidelse bidrage til." Der er allerede nu afsat en halv million kroner til rådgivningsarbejde til både Kulturhuset og Fælleden fra kommunens side.
Om arkitektfirmaet Kamp's oplæg på 11 sider siger han:
"Det er en skitse som kræver nærmere bearbejdning. Jeg forventer at vi får to-tre arkitektfirmaer til at arbejde med det,

Publiceret 01 July 2008 03:00