Med mantraet:

Med mantraet: "det er borgerne, det handler om", inviterede Skanderborg Kommune i sidste uge til borgermøde med fokus på udvikling. Foto: Marianne Gay

Fremtidens Hørning

Hvordan skal lokalsamfundet se ud i fremtiden? En række hørning-borgere gav i sidste uge deres bud på udviklingen i byen

Af
Af Marianne Gay

Selv om der blev rystet lidt på hovedet, grinet af nogle idéer og sat spørgsmålstegn ved projektet, var der god stemning og stor idérigdom, da Skanderborg Kommune i sidste uge i samarbejde med 11CityDesign havde inviteret borgerne og erhvervslivet i Hørning til møde om byens fremtid og udvikling. Mødet var det sidste i rækken, efter der tidligere på ugen blev afholdt møder i Skanderborg, Galten og Ry, og var et led i arbejdet med den nye kommunplan, der skal formuleres til efteråret.
I Hørning var mere end 25 borgere og repræsentanter fra erhvervslivet mødt op for at diskutere liv i bymidten, svømmehal og underjordisk parkering. Og selv om der denne aften var fokus på udviklingsmulighederne i Hørning, er sigtet med projektet også at skabe fælles fodslaw i kommunen.
"Reelt er der stadig fire kommuner i Skanderborg. Vi kender ikke hinanden, aner ikke hvad der sker i de andre byer, og vi er i øvrigt også ligeglade. Skanderborg er lige nu ikke den magnet, der kan binde det hele sammen, og der venter en stor opgave forude," fortæller Steffen Gulmann fra 11CityDesign.
Derfor har kommunen valgt at tager borgerne med på råds i forhold til ideér og ønsker for udviklingen lokalt og centralt. "Vi forsøger at vride alle kræfterne ud og få borgerne til at tage ansvar for arbejdet, der venter forude. De gode idéer fra i aften vokser i løbet af efteråret til konkrete planlægningsforslag," siger Jacob Mosen fra Plan og Erhverv i Skanderborg Kommune.

Publiceret 01 July 2008 03:00