"Min erfaring med hjemmepasning er, at forældrene er initiativrige. De tilbyder børnene en spændende dagligdag fyldt med omsorg og nærvær," skriver Maiken Ravnborg Pedersen, der selv er hjemmepasser. Arkivfoto

DEBAT:

 Forældre er initiativrige

Svar til byrådskandidat Martin Andersen (S) fra en forælder, der er glad for ordningen med hjemmepasning

Maiken Ravnborg Pedersen, fysioterapeut og hjemmepasser

debat Dette er et svar til debatindlægget af Martin Andersen, byrådskandidat for Socialdemokratiet.

Som bruger af ordningen med hjemmepasning føler jeg behov for at give mit besyv med i forhold til de problemstillinger, Martin Andersen fremlægger.

Hjemmepasning og institution går i min optik fint hånd i hånd. Mange der tilvælger hjemmepasning, vælger også institution til når barnet bliver større, så det ene valg udelukker heldigvis ikke det andet. Hvis pengene samtidig følger barnet, vil det medføre endnu større frihed til at vælge netop dét familieliv, man som forælder ønsker.

Jeg vil gerne kort slå fast, at min erfaring med hjemmepasning er, at forældrene er initiativrige. De tilbyder børnene en spændende dagligdag fyldt med omsorg og nærvær.

Under hjemmepasningen har mine egne børn - udover samvær med eksempelvis bedsteforældre - deltaget i faste aktiviteter med faste, hjemmepassede legekammerater.

Aktiviteterne tæller blandt andet udeleg ved skov, på strand og legepladser, legestue med musik og rytmik samt formiddagsgymnastik i hallen. Selvfølgelig er mange af aktiviteterne lige nu sat på pause pga. corona, men det ændrer ikke på det faktum, at hjemmepasserlivet kan være spændende for ens børn.

Det er misforstået at nævne hjemmeskoling under corona i en debat om hjemmepasning, da hjemmeskolingen p.t. sker på baggrund af en ekstraordinær situation. Børnene skal støttes og stimuleres derhjemme samtidig med, at forældrene varetager deres jobfunktion. Det er klart, at alle kan mistrives i den konstellation.

Hjemmepassere derimod vælger bevidst hjemmepasning til for at kunne være sammen med deres børn på fuld tid i en periode. Af hensyn til hele familiens trivsel. Hjemmepasning kan derfor være med til at muliggøre, at man bagefter kan føle sig klar til igen at starte op på arbejdet. Til glæde for én selv, ens arbejde og ens børn.

Publiceret 15 February 2021 14:15