Genrefoto

Genrefoto

Debat:

 Hjemmepasning

Martin Andersen, byrådskandidat Socialdemokratiet

debat Kære læser,

I sidste uge vedtog Skanderborg Byråd en forlængelse af den ordning som gør, at forældre selv kan få lov til at passe deres børn hjemme. Jeg forstår godt, hvorfor byrådsgruppen gik med til det, men jeg skriver dette, for at fortælle hvad JEG tænker omkring denne her politik.

Den er god på den ene side, fordi vores dagsinstitutioner er proppet i forvejen, og på den anden side er den også noget værre skidt, i og med at jeg frygter at det kan blive en undskyldning for at ligge flere af kommuner opgaver ud til os som privatpersoner. Og det er der ikke noget galt med, hvis man gerne vil men min pointe er at ved at gøre det så kan det måske blive en nem løsning for kommunen, på lang sigt, at sige til børnefamilier I må selv klare pasningen indtil de kommer i skole. Vi kan jo se hvordan det går lige nu under nedlukningen. Det er altså ikke alle der har resourcerne til at passe børnene hjemme, og stimulere børnene i tilstrækkelig grad. Sådan som børn har behov for. Jeg kan i hvert fald sige for mit eget vedkommende hvis jeg var barn i den situation ville jeg kede mig ihjel. Det tror jeg der er rigtig mange børn der ville gøre, og forældrene er måske den primære omsorgsperson, men hvis det bliver en dagligdags ting, så tror jeg det ender helt galt for alle parter.

De borgerlige snakker hele tiden om effektivitet og om at bruge skatteborgernes penge mest fornuftigt. Et argument som jeg grundlæggende er enig i.

Jeg synes bare at det klinger lidt hult når talrige undersøgelser viser under corona at hjemmeskoling helt klart går udover forældrenes koncentration og arbejdsevne. Måske kan I prøve at forklare mig logikken i dette jeg kan umiddelbart ikke finde den, men jeg tager gerne debatten om hvorvidt det skal gøres permanent eller ej sådan som de borgerlige agiterer for. Jeg håber det fremstår rimelig klart hvad jeg mener.

Publiceret 10 February 2021 14:15