Debat:

Alle skal have råd til sunde tænder

Mira Issa Bloch, byrådsmedlem i Skanderborg Byråd (Å)

debat Pæne tænder hænger sammen med godt selvværd, værdighed og sågar chancen for at finde et job. Derfor er vi i Alternativet stolte af, at kunne hjælpe Skanderborgs hjemløse og udsatte med at komme til tandlægen.

Efter januars byrådsmøde, får hjemløse og udsatte i Skanderborg nu nemmere ved at komme til tandlægen. Det er en hjertesag for Alternativet – for vi kæmper for større lighed i sundhed! 

I Alternativet ved, vi godt at det er en stor udfordring at komme til tandlægen som hjemløs. Det har vi hørt før, når vi i sammen med de hjemløse har udviklet vores hjemløsepolitik. Det er svært at finde pengene, specielt når priserne bliver dyrere og dyrere, og tænderne dårligere og dårligere. 

Og det er vigtigt med tandpleje. For sunde tænder, hænger sammen med sundhed generelt – og ikke mindst kan et pænt smil også betyde meget for selvværd, værdighed og sågar chancerne for at finde et job.

Alternativet mener generelt, at sundhedspleje inklusiv tandlæge, skal være for alle. Denne ordning for de hjemløse er et skridt på vejen. Vi ønsker at næste skridt, bliver gratis tandpleje for de unge.

Glædelig grøn og socialt retfærdig dag.

 

Publiceret 05 February 2021 16:00