Debat:

Gratis drikkevarer på kommunens plejecentre

Allan Jensen, Nørregade 24, DK-8660 Skanderborg

debat Det var mig som sammen med TV2 Østjylland startede sagen og debatten om drikkevarer på kommunens plejecentre – derfor må det vel også være mig der kommer med en afsluttende bemærkning.

Resultatet blev ikke som håbet efter et nyt møde i Økonomiudvalget, og manglende opbakningen fra de pårørende som udeblev – stik imod min forventning, om at spare plejecenterbeboeren eller de pårørendes egen betaling på 5300 kr. om året.

Nu bruges der ikke mere tid på det før vi nærmer os kommunevalget i november 2021.

Stor tak til TV2 Østjylland og Thomas Cordtz (K) for den bevågenhed og støtte til mit synspunkt om uretfærdigt at påføre vores svageste og ældste borgere på plejecentrene en betragtelig udgift – som hverken den ældre eller deres pårørende har haft noget kendskab til om tilskud eller ej for at få et glas saftevand.

Jeg læser i seneste udgave af Uge-Bladet den 27. januar 2021 side 4, at forklaringen er indeholdt i prisstigningen som også handler omen årlige pris- og lønfremskrivning – og at kommunen sammenligner med omkringliggende kommuners priser for døgnpakker til mad og drikkevarer.

Siden hvornår har man oplevet, en lønfremskrivning med forhøjelse af folkepensionen sidst har set lyset.

Undskyldninger kan man som bekendt asfaltere mange veje med – tænk nu alene ind i vores lokale kommune frem for at sammenligne med andre kommuner på måske andre vilkår og skatteforhold.

Tænk nu ind i de udtalelser som borgmesteren er fremkommet med at spare på varme hænder, og tænk nu ind i el-cykler i Skanderborg Kommune til raske og rørige borgere der samtidig kan ansøge en kommunal fond til at etablere en klimavenlig have for de samme penge som saftevandet koster.

Tænk nu ind i en fattig folkepensionist, som gennem tiden (50 år) har betalt skat og været med til at bygge vores samfund op.

Det er fattigt at gå i så små klip-klapper i byrådssalen.

Publiceret 04 February 2021 16:00