Debat: Åbent brev til borgmesteren:

 Forslag om drikkevarer på plejecentre er letkøbt

Det er grundlæggende et spørgsmål om at flytte kommunale penge fra en kasse til en anden, og ikke om driftsmæssige besparelser 

Allan Jensen, Nørregade 24, Skanderborg

Borgmester i Skanderborg, Frands Fischer (S), mener, at forslaget om at trække beslutningen tilbage kommer på et mærkværdigt tidspunkt, da budgetforhandlingerne for længst er ovre – og det blev vedtaget af 27 byrådsmedlemmer.

Borgmesteren skal lige være opmærksom på, at når der råbes vagt i gevær, så er det, når geværet er ladt – men hvor ingen har kendskab til, hvad man skyder med mod de svageste og de ældste i kommunens samfund.

De ældste i vores kommune har gennem et halvt liv været med til at støtte og bygge kommunen op – og har betalt deres skat.

Man melder blot ud fra den ene dag til den anden i e-boks, at flertallet i byrådet har truffet beslutning om at afkræve borgere på plejecentre egenbetaling af drikkevarer på 5300 kr. om året.

Hvis nu du fik en besked om, at dit Yousee-abonnement steg med samme beløb for det samme, som du ellers er vant til at modtage uden ændringer, hvordan ville du så så forholde dig til det?

Sagen slutter umiddelbart ikke lige her. Jeg var indtil for kort tid siden inkarneret socialdemokrat, men har nu meldt mig ud af partiet, og den går videre til Christiansborg og Nye Borgerlige som argumentation på talerstolen og høring på de ældres vegne.

Det er grundlæggende et spørgsmål om at flytte kommunale penge fra en kasse til en anden, og ikke om driftsmæssige besparelser – f.eks el-cykler til raske, rørige og friske personer og til fonde til at etablere miljømæssige haver.

Det er simpelthen bare ikke godt nok, kære borgmester.

Publiceret 28 January 2021 06:32