Søren Erik Pedersen, medlem af Undervisnings- og Børneudvalget for Venstre. Pressefoto

Søren Erik Pedersen, medlem af Undervisnings- og Børneudvalget for Venstre. Pressefoto

Debat:

Hørning Skolen er vokset ud af rammerne

Søren Erik Pedersen, medlem af Undervisnings- og Børneudvalget (V)

debat Hørning Skolen tog sin begyndelse i starten af 00-erne i den gamle Hørning Kommune. Først i Hørning Parket-fabriks gamle administrationsbygning ved den gamle hovedvej. Den voksede snart ud af disse rammer og flyttede til den nuværende placering i bygningerne af den gamle børnehave ved Højboskolen.

Så det har været en spændende oplevelse at følge denne skole, - hvis succes ikke mindst skyldes den ledelse og medarbejderstab, som har lagt hjerte og kræfter i at modtage elever og forældre på en måde, som har givet værdi, forståelse og udviklingsmuligheder for en gruppe elever, der har brug og behov for noget ganske særligt. Dette noget ganske særligt, som Hørning Skolen har kunnet levere.

Endnu engang er Hørning Skolen vokset ud af rammerne og har behov for yderlige plads. Meget positivt var det så, da skolen selv forslog at kunne se nogle muligheder ved at flytte skolen til Sølund. Den melding, opfattede jeg som ganske særligt, en konstruktiv tilgang til at løse et presserende problem.

Derfor indstillede Undervisnings og børneudvalget til Byrådet ifm skolestrukturprocessen, at Hørning Skolen flytter til Sølund. Men ikke nærmere specifikt hvor på Sølund.

Et specielt Sølund Udvalg har arbejdet med hele Sølunds fremtid, og på et ØK møde i oktober 2020 fremlagde dette udvalg for Økonomiudvalget sine tanker, hvor Hørning Skolens fremtid kunne ligge i pavillon 5.

Sølund-udvalget og økonomiudvalget anbefaler over for byrådet, at man arbejder videre med denne plan, - og beskriver samtidig de bekymringer, som forældre gruppen ser ved at Hørning Skolen etableres i et kompleks med flere etager.

Hørning Skolen har siden den allerførste henvendelse både fået ny leder og anden bestyrelse. Og derfor må vi som politikere sikre at dialogen kommer i et endnu højere gear. En reel dialog, - og selv kun en virtuel dialog må i alle tilfælde være med til, at vi ikke snakker os fra hinanden, men mod hinanden.

Et bud på at få et endnu bedre grundlag at træffe en beslutning på vil være at lade den eksterne person, som er i gang med at vurdere pavlion 5's muligheder for at kunne rumme børn med handicaps, får udvidet sit mandat til at se på hele Sølund bygningskompleks, for at se om der kunne være andre muligheder end pavillon 5. Samtidig om de 30 millioner kroner, der er afsat, optimalt disponeres, og gerne sammen med fagbistand fra Handicap organisationerne.

For når Hørning Skolen flytter til Sølund, skal det være i nogle ramle og faciliteter, som gør både børn, forældre og medarbejdere stolte og klar til at tage hul på et nyt spændende kapitel.

Publiceret 25 January 2021 14:15