De ældre glemmes i byrådets nytårsønsker, mener debattøren. Genrefoto

De ældre glemmes i byrådets nytårsønsker, mener debattøren. Genrefoto

Debat: Byrøddernes nytårsønsker 2021 - hvad med mine?

Allan Jensen, Nørregade 24, 8660 Skanderborg

debat Jeg læser i seneste udgave af Uge-Bladet om byrøddernes nytårsønsker, og at indlæggene bringes over de kommende uger.

Nogle af de første er naturligvis vaccine rundt på plejehjemmene og andre sårbare grupper, fraværsindsat i folkeskolerne, handicapområdet ramt af besparelser, nye daginstitutioner, penge til fripasordningen, skulpturby Galten, grøn omstilling, cykelstier og sikre skoleveje, svømmehal og svømmebad, bæredygtighed, finansiering af velfærd – og at kommunalvalget i november får det resultat, at der fortsat vil være en socialdemokratisk borgmester, så den gode udvikling i kommunen fastholdes og udbygges.

Jeg mangler noget mere nært og tanker om vores ældste og svageste i vores samfund, som sidder med eller uden større hjælp i egen bolig og i kommunens plejecentre.

Der er i skrivende stund stadig ikke nogen afklaring på en debat om rimeligheden i at beboeren i et plejecenter nu er pålagt en årlig egenbetaling af drikkevarer på 5300 kr. om året – eller at de pårørende selv med besvær til over måneder til et lukket plejecenter skal komme med simple ting som vaskeklude, vaskemidler og toiletpapir.

Jeg så gerne der var mere fokus på ældste og udsatte ældre, som enten bor hjemme eller er blevet rykket op og flyttet til et plejecenter eller en plejebolig – men mon ikke der er en eller flere byrådspolitikere der får øjnene op for det som en mærkesag inden kommunalvalget i november.

Publiceret 25 January 2021 08:00