Står det til Alternativet skal ordningen med tilskud til pasning af eget barn, gøres permanent og gøres landsdækkende. Pressefoto

Står det til Alternativet skal ordningen med tilskud til pasning af eget barn, gøres permanent og gøres landsdækkende. Pressefoto

Debat:

Pengene skal følge barnet

Mira Issa Bloch, byrådsmedlem, folketingskandidat og Børne- og Familiepolitisk ordfører for Alternativet

debat Står det til Alternativet skal ordningen med tilskud til pasning af eget barn, gøres permanent og gøres landsdækkende. Vi er selvfølgelig glade for at børne- og undevisningsudvalget har forlænget ordningen, og håber på sigt de vil være med til at gøre den permanent.

Alternativet ønsker en landsdækkende ordning, hvor 3⁄4 af det offentlige tilskud til en daginstitutionsplads skal kunne følge barnet. At pengene følger barnet vil give forældre frihed og fleksibilitet til selv at organisere pasning der harmonerer med individuelle værdier og behov.

Det glæder os derfor også i Alternativet, at så mange forældre har taget imod muligheden for at få tilskud til pasning af egne børn i løbet af det første år. Forventningen var 10-15 børn og det er blevet til 151 børn. Det viser, at det er et relevant tilbud.

Jeg har helt fra starten af min periode i Skanderborg byråd, haft det som mærkesag, og stillede forslag om det til første budgetforhandling, men der var der ikke opbakning til det. Opbakningen kom først fordi ordningen skulle afhjælpe presset på pasningsbehovet i vores daginstitutioner.

For os i Alternativet handler det som udgangspunkt slet ikke om at afhjælpe presset på daginstitutionerne, i forhold til at måtte bygge nye institutioner. Det er selvfølgelig et stort plus oven i hatten.

Det handler om at vi mener, at der skal være reel frihed til at skabe de rammer, man som familie ønsker, og her især når børnene er små. I Alternativet ser vi det som det mest naturlige, at vi som samfund giver forældre gode muligheder for at passe egne mindre børn. Ny forskning på børneområdet (0-3 år) viser at det er godt for børn at blive passet i kendte og trygge rammer, der er til at overskue, meget gerne i hjemmet. Det lille barn har brug for nærvær, ro og rytme og vigtigst, kærlighed, tryghed og omsorg. Og de forældre som mener, at det bedste er at passe barnet hjemme, skal have mulighed for det, gennem denne ordning.

Publiceret 18 January 2021 21:30