Mira Issa Bloch. Foto: Privat

Mira Issa Bloch. Foto: Privat

Debat:

 Alternativet siger ja til ny plan for Dyrehaven

Mira Issa Bloch, Byrådsmedlem, folketingskandidat og Børne- og Familiepolitisk ordfører for Alternativet.

debat I Alternativet sagde vi ja i byrådssalen til den nye plan i Dyrehaven.

Vi havde dog et par grønne ord med på vejen for yderligere at kvalificere projektet, og vi håber, der bliver lyttet til dem. I den forbindelse tak til Dansk Folkeparti for at bakke op om mere biodiversitet i Dyrehaven.

Det, vi mener i Alternativet i forhold til projekterne i Dyrehaven, er, at der skal være mere fokus på biodiversitet og fri og vild natur.

Helt konkret foreslår vi, at der i forbindelse med de tre projekter, der er tale om, tænkes biodiversitetsvenlig beplantning ind. De tre projekter er: Styrkelse af Dyrehavens stisystem, styrkelse af Søbadet og Madpakkehuset.

Stien kunne fx hedde Sommerfuglestien, og der kunne beplantes sommerfuglevenligt. Når man så går den tur, vil man få en helt særlig oplevelse med sommerfugle.

Ved Madpakkehuset kunne der være forskellige biodiversitetsvenlige beplantninger med skiltning til inspiration for borgerne, om hvad de kan plante i egne haver, hvis de ønsker en biodiversitetsvenlig have.

Ved Søbadet kunne der plantes spiselige bærbuske og frugttræer.

I forhold til de unge mener vi, der skal laves et område, som bliver brugt under Smukfest, men som efterfølgende bliver stående – et sted som Tippehøj i Ry. De unge har ikke på samme måde et sted i Skanderborg. Det fortjener de.

Publiceret 10 January 2021 11:09