Pas på Himmelbjerget, lyder opfordringen i dette læserbrev. Arkivfoto: Per Bille

Pas på Himmelbjerget, lyder opfordringen i dette læserbrev. Arkivfoto: Per Bille

Debat: Hasløv og Kjærsgaard, husk nu naturen når I kigger på Himmebjerget

Marianne Nørmose, Moselunden 9c, Ry

Når I, Hasløv og Kjærsgaard, starter jeres arbejde ifht. Himmelbjerget bedes I huske, at langt de fleste besøgende på Himmelbjerget kommer for at nyde den storslåede uspolerede NATUR.

Mange kommer desuden for at genopleve barndommens obligatoriske ( uanset hvor i landet man boede, gik på et tidspunkt en udflugt til Himmelbjerget) - at gense og vise andre stedet og naturen er den almindeligste begrundelser for besøgene.

Lad ikke naturen ved Himmelbjerget blive u-genkendelig - please

Please, uanset hvad I gør,så har naturen ikke brug for at blive 'udviklet' - hav respekt for den, lad den være, som den er - vedligeholdt, men ikke ændret!!!

Lad ikke naturen ved Himmelbjerget blive u-genkendelig - please! 

Som silkeborgenser har jeg brugt naturen i området siden 1946 - vandret og sejlet og de senere år, hvor jeg har boet i Ry, har jeg snakket med rigtig mange hverdagsturister på Himmelbjerget - alle har givet udtryk for at være kommet p.g.a. NATUREN og stedets særlige atmosfære ( bl.a. salgsboderne på toppen og det ældgamle hotel Julsø, som ønskes genopført efter brand. Det lå ved Hjejlbådenes anløbsplads ved bjergets fod og trak turister til - ved også at være et fremragende spisested)

Husk NATUREN - respekter den - 2020 viste mange danskere, hvor stor betydning den gratis adgang til naturen havde - den er også en uhyre væsentlig del af stedets historie - sigt ikke kun på NYE turister - til gengæld bliver vi, der kom tidligere måske væk.

God arbejdslyst.

Publiceret 07 January 2021 14:15