Debat:

Vigtigt at tilbyde skoler af forskellig størrelse

Martin Frausing-Poulsen, Kjeld Jensen og John Haarup Laursen, Dansk Folkeparti, medlemmer af Skanderborg Byråd

Debat På byrådsmødet i december har byrådet i Skanderborg Kommune endelig vedtaget en ny skolestruktur. I Dansk Folkeparti glæder vi os over, at vi i vores kommune kan tilbyde skoler af forskellig størrelse, og at vi har skoler i både de større byer og i landsbyerne. 

Vi ved, at vi ikke helt er nået i mål, hvad angår økonomien, som lå i den budgetaftale, der blev lavet i 2019, men vi er noget meget langt og det er vi stolte over. Der har været fokus på, at det ville gå ud over by skolerne, som ville komme til at mangle penge, hvis vi ikke lukkede nogle af de små skoler. Den 'løftede pegefinger' fra nogle af vore byrådskollegaer, var helt klart rettet mod skolerne i Hylke og Bjedstrup, der heldigvis blev reddet i 11 time.

I Dansk Folkeparti er det vort mål, at der skal være kvalitet i alle vore skoler og at alle skolerne har den nødvendige økonomi til at kunne drive en skole af høj kvalitet. Det er glædeligt, at der ikke i denne omgang blev skolelukninger, men vi ser dog, at der ligger en frygt og ulmer, og det er forståeligt, hvis nogen går og tænker, hvad der vil ske i de kommende år. Vil skolerne igen blive et emne om lukning, og hvem vil så stå for tur næste gang? 

Skolelukninger kan undgås ved, at vi sørger for en udvikling i byerne omkring landsbyskolerne, sådan at vi sikrer det nødvendige elevgrundlag. I Dansk Folkeparti mener vi, at man hverken kan undvære by- eller landsbyskoler. Der er nogle børn, der har behov for at gå på en lille skole, medens andre ønsker at gå på en større skole, uanset om man bor i en by eller på landet. Derfor vil vi i Dansk folkeparti forsat kæmpe for, at vi i Skanderborg Kommune har et bredt udvalg af skoletilbud. 

Publiceret 29 December 2020 08:00