Mira Issa Bloch.

Mira Issa Bloch.

Debat:

Vi vil bygge byer for mennesker og naturen - og ikke biler

Mira Issa Bloch, folketingskandidat og medlem af Skanderborg Byråd for Alternativet

På sidste byrådsmøde var en ændring af p-normen i Skanderborg Kommune på dagsordenen. Den giver mulighed for at reducere antallet af p-pladser ved nye byfortætninger. Og det synes vi i Alternativet er en rigtig god idé.

I Alternativet vil vi bygge byer, der er gode for mennesker og naturen. Ikke for biler.

Vi vil bygge infrastruktur til en fremtid, hvor flere kan droppe bilen, og i stedet kan dele, cykle eller køre i offentlig transport.

Derfor er vi også meget glade for, at vi nu i Skanderborg Kommune kan ændre p-normen så den kan afspejle den mere bilfri fremtid, vi gerne skulle gå i møde.

For vi skal have færre biler, for miljøet og klimaets skyld. Vi skal have mindre bilos, mindre CO2-forurening, mindre støj og mere plads til parker og natur.

Vi er særligt begejstrede for muligheden for at reducere P-kravet, hvis bygningerne har adgang til delebiler eller kollektiv transport. Men én ting er at have muligheden. Vi skal også gøre det til virkelighed. Blandt andet ved at fremme el delebils-ordninger og sikre mere billigere og bedre offentlig transport. Det skal være nemt at tage bussen frem for bilen.

Men vi skal også huske, at alle biler ikke er ens. For hvis vi skal køre i bil, skal vi selvfølgelig kunne køre i de grønne af slagsen.

For eksempel el-biler.

Derfor bør vi også i Skanderborg Kommune tænke langsigtet når der oprettes p-pladser og kræve, at der også opstilles flere lade standere. For at gøre det nemmere at have elbil i Skanderborg. Vi syntes til sidst og ikke mindst, at alle kommunens biler skal køre på el og skal være dele biler.

Publiceret 15 December 2020 15:45