Debat:

 Klogt med 40 års plan

Søren Erik Pedersen, medlem af Venstres byrådsgruppe

debat Netop i denne tid er Skanderborg Kommunes planmedarbejdere i fuld gang med at se på vores kommuneplan, som det skal ske en gang i hver byrådsperiode. Parallelt med at borgere og byråd har fokus, fordi kommuneplanen er hoveddokumentet for hvordan vores kommune skal udvikle sig, på vej mod de 70.000 indbyggere.

Det er som altid et spændende arbejde – også spændende at se hvilken indflydelse får det i eksempelvis Hørning, Ry, Tebstrup og i alle de andre mindre og større bysamfund. Der kan ofte opstå lidt tovtrækkeri mellem ønsker og mulighedernes kunst samt dialog mellem myndighed og lokale interessenter.

MEN måske skulle vi lade tankerne flyve for alvor og med lukkede øjne forstille os, hvordan vores kommune gerne måtte se ud når vi er på vej mod 100.000 indbyggere om ca. 40 år.

Er 100.000 indbyggere realistisk? Ja, - med den til vækstrate vi kender i dag så vil vi om 40 år runde de 93.000 indbyggere.

Jeg tror, det vil være klogt at have sådan en 40 års plan med på sidelinjen, når vi som kommune om fire år og fremover hvert fjerde år skal lave kommuneplaner, med de udfordringer vi har og helt sikkert vil få med infrastruktur, - rekreative områder, - natur , - skoler og børnehaver, plejecentre, grønne korridorer og meget, meget andet.

Om det er en vild ide eller rettidig omhu - ja hvem ved.

Publiceret 12 December 2020 06:00