De ældre på plejecentrene har nydt godt af gratis drikkevarer i et par år. Nu er det slut. Genrefoto

De ældre på plejecentrene har nydt godt af gratis drikkevarer i et par år. Nu er det slut. Genrefoto

Debat: Skal der være egenbetaling for drikkevarer på kommunens plejecentre?

Allan Jensen, Nørregade 24, 8660 Skanderborg

Nu er der kommet varsel fra Skanderborg Kommune om prisen på drikkevarer på et plejehjem bliver egenbetaling med 15 kr. om dagen, og så vil fuldpakken mad og drikke løbe op i 3600 kr. om måneden.

Drikkevarer om dagen i en måned løber op i 450 kr. - jeg vil fremadrettet overveje selv at levere saftevand og sodavand til væsentlig billigere pris.

Skat har i styresignalet SKM2010.162 har fastlagt, at der i en kantineordning skal betales 20 kr. for et standardmåltid incl. drikkevarer - det svarer til omkring 1800 kr. om måneden.

Ifølge SKAT består et standardmåltid typisk af tre almindelige stykker mad for så vidt angår smørrebrød. Almindelige varme retter og frokostordninger betragtes også som standardmåltider.

I perioden 2018 – 2020 har drikkevarer på plejecentrene været betalt via et tilskud fra Skanderborg Kommune, og har således været gratis.

Byrådet har besluttet at afskaffe dette tilskud og dermed gratis adgang med virkning fra 1. januar 2021. Beslutningen er truffet i forbindelse med vedtagelsen af Budgetaftalen for 2021- 2024.

Kan det virkelig passe, at Skanderborg Kommune økonomisk har det så stramt, at man ikke kan unde folkepensionisten på et plejecenter at drikke de 2-3 glas saftevand formiddag, frokost og til aften?

Langt de fleste brugere har været skattebetalere til kommunen i mere end et halvt århundrede – og nu har Byrådet så brugt tid på noget så banalt som et glas saftevand.

Publiceret 09 December 2020 17:30