Debat:

Erhvervsklima i top - hvis vi vil

Jens Szabo, gruppeformand og borgmesterkandidat for Venstre i Skanderborg Kommune

Debat Dansk Industri har netop udgivet årets rapport om det lokale erhvervsklima i landets kommuner. Der måles på en lang række parametre, som er betydningsfulde.

Silkeborg Kommune har prioriteret indsatsen på området og er gået fra plads nr. 91 i 2010 til en fornem 4. plads i 2020. Deres målrettede indsats har således båret frugt!

Skanderborg Kommune har formået at sætte plads nr. 3 i 2015 over styr og ligger på plads nr. 33 i 2020.

Det er IKKE tilfredsstillende.

Venstre vil arbejde målrettet på, at Skanderborg Kommune igen kommer til at ligge i toppen af den årlige måling. Det kunne f.eks. være ved at tage fat om udfordringerne vedrørende sagsbehandlingstiderne, hvor vi ligger på plads nr. 60. Det må vi kunne gøre bedre!

Virksomhederne skal opleve, at de bliver værdsat, når de kontakter Skanderborg Kommune. Det gælder i øvrigt alle, der henvender sig.

Virksomheder, borgere m.fl. skal opleve en kultur båret af viljen til at finde løsninger - eller i nogle situationer et "nej, desværre", når ønsket er i modstrid med byrådets politik på området - men efterfulgt af "hvad med i stedet …?" Og gerne svare lidt hurtigere.

Skanderborg Kommune har et godt erhvervsliv og mange dygtige medarbejdere. Det kan vi være stolte af. Derfor skal vi som kommune levere vores del, nemlig et erhvervsklima i top. Det vil Venstre arbejde for. Vi skal have vendt udviklingen til en opadgående spiral.

Publiceret 08 December 2020 15:00