Finn Sander Jensen. Pressefoto

Finn Sander Jensen. Pressefoto

Debat: Mangler bestyrelse:

Skovby Forsamlingshus fremtid er truet

Finn Sander Jensen, Smedevænget 72, Skovby

Der afholdes ekstraordinær generalforsamling i Borgerforeningen i Skovby 24. november, hvor der skal vælges en bestyrelse. Kommer der ikke en ny bestyrelse, vil forsamlingshuset lukke. Vores forsamlingshus fremstår pænt, vedligeholdt og vil være lige til at drifte for en ny bestyrelse. Den nuværende bestyrelse skal roses for de mange udførte moderniseringer.

De fleste forsamlingshuse blev opført i 1800-tallet. Vores forsamlingshus er fra 1896. Den oprindelige tanke bag forsamlingshuset har været, at det skulle være Skovby Kulturhus og mødested for borgerne i området. Der er blevet afholdt konfirmationsfester, bryllupsfester og mindesammenkomster i forsamlingshuset. Herudover har foreninger arrangeret bankospil, danseskole, gymnastik og Skovby Dilettantforening har opført deres årlige forestilling.

Tiden har travlt og nyt bliver efterhånden gammelt og måske glemt; den årlige høstfest i forsamlingshuset er ikke længere årets begivenhed for de unge mennesker; de kan holde fest på en tropisk palmestrand, tage en tur på Det Kongelige Teater for at møde Holberg eller opleve Paul McCartney i Hamborg og være hjemme igen samme dag. Det er positivt, men derfor er der stadig brug for det nære i lokalsamfundet; vi skal skabe nye tiltag for at bevare nærheden. Der kommer jo heller ikke længere rejsebiografer og viser film i forsamlingshuset, som der gjorde helt op til 1940’erne. Jeg tror vi mennesker, ligesom dem der i sin tid skabte Skovby Forsamlingshus, har brug for at føre en samtale med andre mennesker, give sig tid til at lytte til andre mennesker og drage omsorg for andre mennesker – det vi kalder hygge.

De traditionelle familiefester som bryllupper, sølvbryllupper og runde fødselsdage er desværre for aftagende. Der skal stadigvæk være plads til dem, men der skal også komme nye aktiviteter, som kan sikre Skovby Forsamlingshus fremtid.

Vi bestemmer selv, om Skovby Forsamlingshus skal overleve

Hvad skal fremtidens forsamlingshus indeholde af aktiviteter? Måske behøves der ikke altid være en egentlig grund til at mødes – et fælles kaffebord, med kaffe, kringle og en hyggelig snak med andre kan modarbejde ensomhed. Der skal måske fortsat være plads til banko i Skovby Forsamlingshus. Kan vi samarbejde med et oplysningsforbund eller Folkeuniversitetet om en foredragsrække, måske som streaming? Fællessang fra Højskolesangbogen eller Kim Larsens numre? Måske en fredagscafé med en enkelt spillemand? Mulighederne er der.

Skovby Forsamlingshus skal være for både børn, unge og ældre - der skal være plads til alle. Jeg vil hermed opfordre så mange som overhovedet muligt til at møde frem til den ekstraordinære generalforsamling og støtte den kommende bestyrelse. Vi bestemmer selv, om Skovby Forsamlingshus skal overleve.

Publiceret 17 November 2020 13:00