Robert Ladefoged Laursen håber på, at vi får et godt kommunalvælg i 2021. Genrefoto

Robert Ladefoged Laursen håber på, at vi får et godt kommunalvælg i 2021. Genrefoto

Debat: Lad os håbe på et godt kommunalvalg i 2021

Af Robert Ladefoged Laursen, Heimdalsvej 4, Ry

Om ét år er der kommunalvalg. Jeg har et håb til alle i kommunen om at deltage i debatten og være med til og skabe et godt lokalt deltagende demokrati i Skanderborg Kommune.

Jeg håber Demokratiets Folkemøde på Himmelbjerget igen kan afholdes i 2021, så vi kan blive klogere på demokratiet og finde nye måder, at dyrke det på. Der er eksempelvis noget, som hedder demokrati fitness jeg lærte, da jeg deltog i Demokratiets Folkemøde 2019.

Det lokale demokrati udgør en vigtig del i vores samfund og specielt i vores lokalsamfund, hvor der er masser af foreninger med et rigt tilbud af forskellige aktiviteter og muligheder for involvering, som mange er en del af. I de forskellige by-grupper på Facebook rundt omkring i kommunen hersker der måske ikke demokrati altid, men der er en demokratisk dialog mellem byens borgere om, hvilke meninger man har til forskellige ting. Selvom jeg er ung, synes jeg, den demokratiske dialog er bedst face to face, så håber mange vil deltage i debatten i virkeligheden og ikke bare sidde bag skærmen.

Jeg vil samtidig opfordre jer alle til at arrangere debat- og dialogmøder - lad kreativiteten blomstre i denne corona-tid.

Publiceret 17 November 2020 07:00