Inge Dose.

Inge Dose.

Debat: Menighedsrådsvalget vedkommer os alle – STEM derfor!

Inge Dose, kandidat på Kirkernes Fællesliste i Ovsted, Tåning og Hylke sogne

Vi har alle vores egen relation til kirken. Der er os, der er trygge ved kirkebænken, præstens smil og orglets klang. Der er os, der blot nyder kirkens silhuet, når den lyser op i vinterens mørke. Og så er der os, der har kirken som ramme for de store begivenheder i vores liv. Og én ting, vi har tilfælles er, at vi har svært ved at forestille os et landsbysamfund uden en kirke.

Fælles for os alle gælder det også, at vi skal afsted til stemmeboksen. Det er mere vigtigt end nogensinde før – for i Ovsted, Tåning og Hylke sognes fælles menighedsråd har vi endnu ikke et menighedsråd for de kommende fire år. Der afholdes et afstemningsvalg den 17. november, og der er kampvalg mellem de to kandidatlister.

Det har en betydning for livet i dit lokalsamfund, at du tager ansvar og stemmer til menighedsrådsvalg

Jeg er opstillet på Kirkernes Fællesliste sammen med 13 andre fantastiske kandidater fra de tre sogne. Hos Kirkernes Fællesliste mener vi ikke, at det klæder folkekirkens værdigrundlag at gå til valg på baggrund af en protestbevægelse mod en bestemt sag, som vi har set i vores sogne. Kirkernes Fællesliste vil arbejde for kirken som traditions- og kulturbærer. Vi vil understøtte præsten i at skabe liv i kirkerne, og sammen vil lave aktiviteter for alle aldersgrupper.

Menighedsrådet er det hold af lokale borgere, som står bag, at der er liv og aktivitet inde i og omkring de lokale kirker. Det er derfor ikke blot en forsamling af faste kirkegængere, men et råd, der har stor betydning i vores lokalområde på lige fod med de andre foreninger. Dette budskab vil jeg gerne bringe videre. For at skabe liv i lokalsamfundet er det nødvendigt, at der er et varieret tilbud, som har en bred appel. I foreningslivet sker tingene ikke af sig selv. Alle frivillige kræfter, der står bag, har brug for opbakning.

Det har en betydning for livet i dit lokalsamfund, at du tager ansvar og stemmer til menighedsrådsvalg. Ved afstemningsvalget den 17. november er der ikke noget, ”det kommer af sig selv”. Jeg håber derfor, at borgerne i de tre sogne vil indse, at det har en betydning at tage turen til Tebstrup Forsamlingshus den 17. november for at afgive en stemme. Din stemme er afgørende for, hvem der bliver valgt ind eller ej.

Publiceret 13 November 2020 16:00