Lad os få gang i uret på det tidligere rådhus/politistation, lyder det fra P. Weng Pedersen.

Lad os få gang i uret på det tidligere rådhus/politistation, lyder det fra P. Weng Pedersen.

Debat:

Hvorfor går rådhusuret ikke?

P. Weng Pedersen, Parkvej 11, Skanderborg

Debat I denne overdigitaliserede tid har det undret mig meget, at siden det gamle rådhus på Adelgade (og politistation, red.) skiftede ejer, så har det gamle tårnur opgivet livet og er gået i stå.

Som det eneste mekaniske, offentlige urværk i byen er det en stor synd, at man negligerer at holde det gamle urværk i gang.

Førhen var det naturligvis en mere vigtig ting for den brede befolkning at holde sig orienteret om tiden via et offentligt urværk, men når det gamle ur stadig sidder på sin plads, så synes jeg nok, man har en pligt til at vedligeholde det.

Der må i vores efterhånden store købstad stadig eksistere nogle ældre borgere, der har teknisk forstand på sådanne gamle værker - eller også kan de prøve at sætte sig ind i den gamle teknik.

Ta' nu og gør noget ved det, så der kan komme liv i det gamle værk igen, så klangen af det gamle tårnur igen kan lyde ud over torvet.

NB: Mindepladsen for byens købstadsrettigheder, Fr. 2. mindsten med tilhørende stenstøtter med jernlænker, er også i en sørgelig forfatning, så en grundig renovering af anlægget er tiltrængt.

Publiceret 12 November 2020 08:22