Mira Issa Bloch. Pressefoto

Mira Issa Bloch. Pressefoto

Debat: Alternativet sørger for, at alle bliver hørt

Mira Issa Bloch, Byrådet Skanderborg og folketingskandidat Å

I starten af oktober vedtog socialudvalget Alternativets forslag om, at vi på institutionsbesøg skal mødes med medarbejderne og de borgere, der bruger kommunens tilbud eller bor der – ikke kun stedets ledere. Tak til udvalget, for at støtte dette vigtige princip.

I den tid, jeg har været medlem af socialudvalget, har vi i al for høj grad kun besøgt og snakket med lederne af de sociale indsatser kommunen står for. Og det dur ikke.

I Alternativet mener vi nemlig, at politikerne skal lytte til de mennesker, der ved hvad de taler om

Derfor stillede Alternativet et meget vigtigt forslag på socialudvalgets møde, den først oktober. Og det blev heldigvist vedtaget. Fra nu af, skal udvalget lytte til både borgere og medarbejderne, når vi besøger kommunens sociale institutioner.

I Alternativet mener vi nemlig, at politikerne skal lytte til de mennesker, der ved hvad de taler om. Dem der har fingeren på pulsen og jord under neglene. På socialområdet betyder det, at vi skal lytte til social- og sundhedshjælperen, behandleren i socialpsykiatrien og pædagogen og alle de andre dygtige borgere. Alt efter hvem du spørger, får du flere vinkler og dermed et stører billede.

Og så skal vi lytte mere til dem, det handler om: borgerne og brugerne.

For det nytter ikke, at vi som politikere kommer ud på kommunens institutioner, og hovedsageligt hører på den øverste ledelse. Selvfølgelig skal vi også lytte til ledelsen. For det er ledelsen, der lokalt sætter rammerne for arbejdet i samarbejde med medarbejder og borger. Men de skal ikke stå alene. Vi skal også høre, hvad medarbejderne og borgerne mener.

Derfor ser jeg frem til vores fremtidige besøg, hvor vi nu skal snakke med alle.

Publiceret 28 October 2020 14:45