Debat:

Hvem er det der udvander vores skolevæsen?

Rasmus Hedegaard , Svejstrup

I en artikel 1 oktober svarer Trine Frengler og Jens Szabo på spørgsmål omkring det forslag til en ny skolestruktur som er i høring frem til d. 29 oktober.

Her kommer Trine endnu engang ind på at hun ikke accepterer den optælling af børn som i fremtiden skal gå på Bjedstrup skole. Jeg bliver ret fortørnet over at en politiker gang på gang nægter at lytte. Bare lytte og eventuelt spørge undrende ind til hvordan byrådets tal og vores tal kan være så forskellige.

Jeg kan godt forstå, at når man har brugt 639.725 kr. på ekstern bistand ifm arbejdet med en ny skolestruktur, at man umiddelbart vil have svært ved ikke at stole på det produkt man har købt.

Men at sige at forældre i Bjedstrup skoledistrikt kun “siger” at deres børn skal gå på skolen fordi den er lukningstruet, det er ikke i orden. Alle der har skrevet under, har jo ikke bare skrevet under. Det er de samme forældre der har brugt utallige timer på at kæmpe for skolen. Jeg tør slet ikke tænke på hvor mange timer der er blevet brugt på tværs af forældregruppen i Bjedstrup skoledistrikt. Det er helt vildt at være vidne til hvor stor en indsats lokalsamfundet har lagt. Og så går man som folkevalgt ud og hentyder at de ikke rigtigt mener det, når de siger de vil have deres barn til at gå på Bjedstrup skole.

I samme artikel siger Trine at hvis ikke der bliver gjort noget, så bliver vores skolevæsen mere og mere udvandet. Og her har hun fuldstændig ret! Der skal gøres noget. Men det er altså ikke de 11 mio. man (måske) sparer på at lukke Hylke og Bjedstrup skole, der redder Skanderborgs skolevæsen. Der er brug for langt større ændringer, og de skal ske på fælleden. Skoleområdet skal ganske simpelt have tilført flere penge, hvis Skanderborg kommune ønsker at vi i fremtiden skal have et ordentligt folkeskoletilbud til alle kommunens børn.

Så Trine, selvom du måske stadig vil så tvivl omkring vores optælling af børn og hellere vil stole på de tal der er kommet ud af en dyr lommeregner, så er der altså 20 børn der glæder sig til at starte på Bjedstrup skole allerede næste sommer og sådan fortsætter det heldigvis de næste mange år.

Derfor håber jeg at I vil trække skolelukningen ud af forslaget og give os chancen for at bevise hvor lys en fremtid Bjedstrup skole går i møde.

Publiceret 12 October 2020 07:00