Debat: Nådsensbrød i Ry?

Inge Mikkelsen, Thorsvej 57, Ry

Skanderborg Kommune og Brugsforeningen Tryg synes at være i gang med en forhalingsproces omkring etablering af et tredje supermarked i Ry. I hvert tilfælde gøres der alt for at sætte en kæp i hjulet på Rema1000s projekt på Brunhøjvej 2, der vil kunne åbne julen 2021. Kommunen påkalder sig trafikproblemer a la dem ved Rema 1000 i Skanderborg, som jeg oplever kun som et påskud og ikke et reelt eksisterende, kunne vel også mindskes i Ry ved ikke at bibeholde den eksisterende benzinstander som er med i Remas 1000s projekt.

Dernæst holder Økonomi og Miljø og Planudvalget fællesmøde uden Rema 1000, som måtte invitere sig selv!

Man markt sich die Absicht og symbiosen kommune/Tryg.

Endelig påberåber udarbejdelsen af en helhedsplan for området Parallelvej/ Industrivej, hvor Tryg tilfældigvis ejer alle grunde – minus1! Er Tryg ved at have monopol på byggegrunde i Ry?

Igen alle fordele til Tryg.

Der vil gå tid med udarbejdelsen af denne plan – den sidste grund kan købes? Og Tryg diktere betingelserne for andre interessenter, som kan lægge deres planer i mølposen.

De må spille med på Trygs betingelser – som udspillet på omtalte fællesmøde. At opføre den nye dagligvareforretning på sit område og leje den ud til en konkurrent som Rema. Kæden kender dog ikke dette projekt hverken husleje eller tidshorisont. Deres prioritet er klart Fordgrunden.

Det er også min og mange andre Ry-borgeres, fordi planerne for det 3. supermarked med Rema-projektet kan iværksættes snarest, så de kan undgå at blive offer for forhandlingstaktik fra kommune og det, de tegner til at blive Ry bys store byggematador med alle de grunde, de åbenbart ejer i Ry. Penge, som borgerne har betalt gennem højere varepriser og medlemmernes mindre dividende i mange år. Og hele byen med tabet af det lille Fiskerimuseum, som mange, mange sommerturister og byens borgere ikke mere kan få glæde af.

Lad os nu få en Rema 1000 på Fordgrunden. De skal ikke spise NÅDSENSBRØD hos Tryg, men sikres en lige så god placering som Kvickly på Siimtoften og ikke gemmes væk der, hvor det passer Kvickly, der selv er overordentlig godt placeret på Siimtoften.

Publiceret 29 September 2020 14:30