Kai Høstrup, formand 3F Søhøjlandet. Pressefoto

Kai Høstrup, formand 3F Søhøjlandet. Pressefoto

Debat:

Arne skal have ret til tidligere pension, men det skal Per fra Silhorko i Stilling også

Kai Høstrup, formand 3f Søhøjlandet og Dorthe Hindborg, folketingskandidat i Skanderborg for S

debat Og det samme skal 387 andre i Skanderborg Kommune også.

Sidste år var vi, sammen med Mette Frederiksen på besøg hos Silhorko i Stilling, som er en af vores mange lokale arbejdspladser, hvor der er både faglærte og ufaglærte.

Mette F tog sig virkelig tid til at tale individuelt med medarbejderne på virksomheden, og flere var i tvivl om de kunne beholde deres arbejde til den dag de kan gå af på pension. Selv med et godt arbejdsmiljø oplever vi, at mange ufaglærte og faglærte her et langt og, hårdt nedslidende arbejdsliv.

Derfor er vi meget glade for forslaget om tidligere ret til pension, som kan være løsningen for dem der spiser smertestillende piller hver eneste dag, inden de tager på arbejde.

Nogle læser i mange år, med lån og tilskud fra staten, inden de begynder på arbejdslivet, det synes vi er fint, men vi synes også det er fair, at de som er begyndt tidligt på arbejdslivet lige efter folkeskolen, får nogle gode år på pension.

Der er stadig alt for stor forskel på hvor mange år en ufaglært med en lang uddannelse oplever på pension. Forslaget vil være med til at rette op på den forskel. For os er det afgørende at der er tale om en rettighed, det skal være den enkelte selv der beslutter at bruge den, det giver værdighed og mulighed for pensions år uden at være slidt helt ned – det synes vi er vigtigt.

Her i Skanderborg Kommune er der 388 mennesker som vil kunne gøre brug af den mulighed, og mange især inden for byggeri, rengøring og Industri vil sikkert tage imod retten med kyshånd.

Publiceret 24 September 2020 10:00