Der skal placeres en ambulance fast i ry, mener DF. Arkivfoto

Der skal placeres en ambulance fast i ry, mener DF. Arkivfoto

Debat:

Der er et problem med B-kørsler i Skanderborg Kommune

Tiderne for ambulancers b-udrykninger halter stadig bagefter i Ry, Låsby og Hørning

John Haarup Laursen, Dansk Folkeparti, medlem af Skanderborg byråd

debat På det sidste møde før sommerferien i Kultur, Sundheds og beskæftigelsesudvalget fik vi en skriftlig orientering omkring responstiderne i Skanderborg Kommune for 2019.

Selvfølgelig skal vi være tilfredse med, at ambulancerne, når det drejer sig om A-kørsler, kommer hurtigt frem, men også bekymrede for, at B-kørslerne stadigvæk halter bagefter, ikke mindst fordi at nogle af B-kørsler bliver ændret til en A kørsel, når ambulancen er nået frem og skal retur til sygehuset.

I Dansk Folkeparti stiller vi os ikke tilfredse med de tal, som Regionen præsterer, for vi halter stadigvæk bagefter med tiderne i Ry, Låsby og Hørning, når det drejer sig om A-kørsler og for at tiderne skal forbedres, er Regionen nødt til at se i øjnene, at der skal placeres en ambulance fast i Ry.

Hos Regionen er man godt klar over, at der er et problem med B-kørslerne i Skanderborg kommune, ja faktisk går det den forkerte vej i flere af områderne, og det kan vi ikke byde borgerne i Skanderborg Kommune. Det kan godt være, at der er sket en forbedring i Galten og Skanderborg området, men det skyldes måske, at der på begge stationer har været placeret to ambulancer.

Skal vi lade stå til? Det mener vi ikke i Dansk Folkeparti. Regionen skal leve op til de krav de selv stiller. Endelig skal man ikke glemme, at på trods af kommunens beliggenhed, hvor der er lægebiler i både Århus, Silkeborg og Horsens, så er Skanderborg Kommune en af de kommuner, der er dårligst dækket af lægebilerne i Regionen. Kun Odder, Skive og Syddjurs har en dårligere dækning end Skanderborg, når man forventer, at hjælpen skal være fremme indenfor 15 minutter.

Måske skulle regionen se på, om der er behov for så mange lægebiler, når man alligevel skal vente længe på, at de når frem og så bruge pengene på at etablere nogle flere ambulanceberedskaber i hele regionen. Det vil give en hurtigere hjælp, og så kan en ambulance transportere en patient - det kan en lægebil ikke.

Publiceret 21 September 2020 08:00