Debat:

Hvad vil du helst: Ha’ glade børn eller spare penge?

Jacob Brinth, Blishønedalen 22, 8660 Skanderborg

debat Det spørgsmål vil jeg opfordre vores politikere her i Skanderborg til at tænke lidt over. Der er nemlig fremsat et forslag omkring flytning af skoledistrikter, som måske kan spare kommunen for penge, men som til gengæld går ud over vores børns skolegang.

Det handler om det forslag, som lægger op til, at børn fra Anebjerg-området nu ikke længere skal på Stilling Skole, men i stedet Virring Skole eller Niels Ebbesen Skolen. Hvis det forslag bliver gennemført, så vil mine børn få en ringere skolegang end de andre børn fra deres børnehave. Bum.

Børn fra Anebjerg-området vil få længere til skole, og ingen mulighed for at cykle. De kommer ikke på samme skole som deres venner fra børnehaven, og alle deres nye klassekammerater kommer til at bo langt væk.

De kommer heller ikke til at nyde godt af det stærke samarbejde, som allerede eksisterer mellem Stilling Skole og alle byens børnehaver. Et samarbejde, der sikrer, at vores børn får en god start på deres nye skoleliv.

Så kære politiker, hvad vil du egentlig helst?

Vil du sikre en god og tryg skolegang for alle børn i Skanderborg Kommune, eller vil du ofre et par stykker i jagten på penge?

Ved du, hvordan man organiserer overgangen fra børnehave til skole på bedst mulig vis? Måske gør du, men i så fald har du valgt at ignorere det.

Sidste år udkom der en rapport fra Egmont Fonden, som viste, at venskaber er afgørende for en god skolestart. Børn bekymrer sig inden første skoledag, og de er særligt nervøse for om der er nogen, der vil lege med dem. Den bekymring bliver ikke mindre, når børnene fjernes fra alle deres eksisterende relationer, både pædagoger og venner. Når de skal starte et helt nyt sted uden kendte ansigter og omgivelser – og sådan kommer det til at blive, hvis I vælger at gennemføre forslaget.

Jeg ved godt, hvor jeg sætter mit kryds til kommunalvalget næste år. Jeg sætter mit kryds hos et menneske, der rent faktisk bekymrer sig for borgernes ve og vel, og som ikke bare tromler henover vores børns fremtid for at spare penge. Hvis ellers jeg kan finde sådan en at stemme på…

Publiceret 20 September 2020 15:00