Når lokalpolitikere ikke vil høre virker demokratiet ikke

Thomas Skovbo, thomasskovbo@me.com

debat Det er hovedrystende. Vores lokalpolitikere er mere optaget af, hvilke aftaler de har indgået med hinanden, end om hvad der tjener borgerne og kommunen bedst. I to uger er de blevet tæppebombet med gode, saglige og entydige argumenter for IKKE at lukke landsbyskoler i bestræbelserne på at spare.

Dels fordi de ikke sparer noget (der røg deres eneste argument), men også fordi alle partiers overordnede politik vil mere liv på landet. Rød blok gemmer sig bag borgmesteren og en udvalgsformand (Trine Fengler), der sørger for ro og orden. Peter Kjær fra Enhedslisten er tavs som graven, måske fordi hans egen skole (Knudsøskolen) slap gennem nåleøjet, da sparekniven skulle svinges?

Der er gået kammerateri i beslutningerne. Lokalpolitik med værdier for øje er forsvundet som dug for solen. Hvis ikke det passer ind i et regneark, så findes det ikke, og hvis tallene ikke stemmer, så holder vi bare fast alligevel!

Hvis man ikke ændrer retning ender man der, hvor man er på vej hen. Hvor er rød blok på vej hen? Det er aldrig for sent at blive klogere, men det hjælper ofte at lytte til hjertet. Godt der snart er kommunalvalg ...

Publiceret 11 September 2020 15:30